donderdag 14 maart 2019

Project Arawak verwacht dat rond 22 juli MoU's getekend worden met meerdere kandidaten voor Isla-operator

Medio oktober moet het contract zijn afgerond en ondertekend

Refineria di Kòrsou (RdK) informeert zo'n 2.000 werknemers Isla over de toekomst van de lokale olie-industrie


In een aangepaste planning gaat het Project Arawak, in verband met de zoektocht naar een nieuwe operator van de Isla-raffinaderij vanaf 2020, ervan uit dat op of rond 22 juli 2019 de diverse Memoranda of Understanding (MoU’s) met hopelijk meerdere partijen getekend kunnen worden. Vervolgens moet medio oktober het contract zijn afgerond en ondertekend. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 14 maart 2019.

Refineria di Kòrsou (RdK), de overheids-nv die namens het Land Curaçao eigenaar is van de raffinaderij, heeft gisteren circa 2.000 werknemers die hun inkomen bij en op het Isla-terrein verdienen, ingelicht over de stand van zaken met betrekking tot de toekomst van de lokale olie-industrie. Dat gebeurde in twee sessies in het WTC.

Na het onverwacht afhaken van Motiva/Aramco als ‘preferred partner’ op 31 januari is een nieuwe aanpak ingezet. Er is een comité Project Management Organisatie (PMO), onder voorzitterschap van Evelyn Kruithof-Bor, ingesteld en onmiddellijk zijn alle eerdere geïnteresseerden benaderd met de vraag of zij nog belangstelling hebben. Ook is een lijst met aanvullende partijen samengesteld. Zo kregen de toehoorders te horen.

Daarbij was ook interim-directeur van RdK Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy, terwijl PMO-lid Arthur Gevers voor een groot deel het woord voerde. Gevers kent de Isla - waar hij al 28 jaar werkzaam is als senior engineer - als zijn broekzak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten