donderdag 14 maart 2019

Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Suriname begint eigen digitaal televisiekanaal

Muslim Television Ahmadiyya International (MTAI) op kanaal 5.3

Zender wil 'de correcte religieuze informatie over de islam en andere wereldreligies aan de Surinaamse samenleving te presenteren'


De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Suriname begint met een eigen digitaal televisiekanaal, 'om de correcte religieuze informatie over de islam en andere wereldreligies aan de Surinaamse samenleving te presenteren'. De moslimorganisatie lanceert in samenwerking met Rapar Broadcasting Network (RBN) op kanaal 5.3 de Muslim Television Ahmadiyya International (MTAI). 

'We hebben al drie weken testuitzendingen gedraaid en vrijdag gaan we het station officieel introduceren', zegt Lubna Mushtaq (19) vandaag, donderdag 14 maart 2019, in de Ware Tijd. Zij is dochter van de Pakistaanse geestelijke Laiq Ahmad Mushtaq, die meer dan vijftien jaar met zijn gezin als missionaris van de Ahmadiyyagemeenschap in Suriname woont.

'In die vijftien jaar hebben we een ramadanprogramma verzorgd bij RBN TV. Met een eigen televisiekanaal kunnen we meer doen, zoals eigen programma's maken', zegt ze. De uitzendingen worden uitgezonden vanuit het hoofdcentrum in Londen, Engeland. 'Daar zetelt al langer dan 25 jaar de MTA International die over de gehele wereld haar programma's uitzendt. Er zijn daartussen televisiestations zoals die van ons, die hun programma's bijzetten waarna die over de hele wereld worden uitgezonden', legt Mustaq uit.

Omdat de organisatie nog niet zelf beschikt over een grote opnamestudio en geavanceerde apparatuur, zal zij zich alleen focussen op het filmen van eigen evenementen. 'Ons eerste filmmateriaal wordt dan de launch van het televisiekanaal, dat we dan opsturen naar Londen en zij zullen het dan in een programma gieten en het over de hele wereld vertonen. "Het is de bedoeling dat we eigen programma's maken', zegt Mustaq.

Met RBN heeft de organisatie een contract van drie jaar dat, als de samenwerking goed wordt bevonden, steeds wordt verlengd.

MTA International is een wereldwijd medianetwerk dat beweert 'waarheid, vrede en harmonie' naar alle windstreken te verspreiden. MTA begon haar uitzendingen op 1 januari 1994. Aanvankelijk kon MTA maar gedurende 5 uur per dag in Europa ontvangen worden. Vanaf 1 april 1996 is MTA over de gehele wereld 24 op 24 uur te ontvangen via verschillende satellieten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten