donderdag 14 maart 2019

Politie wil met videobeelden rechtvaardigheid bewijzen van doodschieten door agent van bedreigende man met houwer te Albiina

Agent schoot op 18 februari 32-jarige Kenneth Dikan dood


Het Korps Politie Suriname heeft vandaag, donderdag 14 maart 2019, onderstaand filmpje vrijgegeven van het moment waarop op 18 februari de 32-jarige Kenneth Dikan te Albina neergeschoten werd nadat hij een politieman zou hebben bedreigd met een houwer.

Volgens ooggetuigen rende de man met zijn houwer achter de politieman aan. Vanwege aanhoudende geruchten binnen vooral de Albinese gemeenschap, dat het niet noodzakelijk zou zijn geweest voor de agent om op Dikan te schieten, is door het korps nu besloten om de beelden met de gemeenschap te delen.




De politieambtenaar werd door Dikan aangevallen met een houwer en ter eigen verdediging schoot hij op Dikan met zijn dienst vuistvuurwapen.

Het politioeonderzoek heeft naar voren gebracht, dat het gebruik van vuurwapengeweld door die politieman rechtmatig was. In het filmpje is te zien, dat de agent in burger moet rennen voor zijn leven nadat hij door de man, die psychisch niet in orde zou zijn, achterna werd gezeten. Op de beelden is te zien, dat hij zich al rennend omdraait en op de dader schiet.

Deze beelden zijn mede gebruikt in het onderzoek om te toetsen of de handeling van die politieambtenaar wel of niet rechtmatig was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten