donderdag 14 maart 2019

Minister Hoefdraad bespreekt door Agence Française de Développement gefinancierde projecten met AFD-directeur

(Bron foto: NII)
Albina hospitaal en veerverbinding St. Laurent en Albina door AFD gefinancierd


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft dinsdag de directeur van de Agence Française de Développement (AFD), Laurant Fakhoury - met wie Suriname een aantal ontwikkelingsprojecten in uitvoering heeft - ontvangen. Fakhoury werd vergezeld door de Franse ambassadeur, Antoine Joly, en de Surinaamse vertegenwoordiger van de AFD, Gaelle Narayanassamy. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, woensdag 13 maart 2019.

Met de directeur zijn gesprekken gevoerd over verschillende projecten waaronder het Albina hospitaal. Dit hospitaal moet nog operationeel worden en door de AFD is een aanvullende financiering van vijf miljoen euro voorgesteld. Het formeel papierwerk voor dit additioneel bedrag zal voor eind juni gefinaliseerd worden.

Ook de veerverbinding tussen St. Laurent en Albina kwam aan de orde, waarvoor de financiering eindelijk rond is.

Verder werd een project besproken waarbij de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) ondersteunt zal worden om alle lagen van de bevolking te voorzien van schoon en veilig drinkwater. Het bedrag van dit project is ongeveer 20 miljoen euro. Om een zekere mate van ontwikkeling te brengen in Moengo en Albina, is ook een energieproject in voorbereiding. In dit project is Frans-Guyana ook betrokken. De mogelijkheden zijn ook besproken om de stad Albina tot ontwikkeling te brengen.

De Financiën-minister stelt, dat de regering van Suriname bewezen heeft serieus om te gaan met eerder verkregen middelen. 'De organisaties gaan niet naar jou toekomen als je niet serieus bent.'

De schenkingen worden volgens de bewindsman goed gebruikt, wat organisaties als de AFD en andere landen stimuleert om met Suriname te blijven samenwerken. De AFD-directeur, die eveneens de relevantie van de eerder genoemde projecten aanhaalde, benadrukte dat het belang van de bevolking voorop staat. 'Al deze projecten zijn om de samenleving te helpen. Het is een vruchtbaar gesprek geweest', aldus Fakhoury.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten