donderdag 14 maart 2019

Ondernemersvereniging DMO, Curaçao, tegen verhogen tarief omzetbelasting naar 9%

(Bron foto: Eigen foto Suriname Mirror)
DMO verzet zich ook tegen verhogen accijnzen op bier en gedestilleerd en verlengen eigen risicoperiode

'Het verhogen van de omzetbelasting met 50 procent, resulteert in een verminderde koopkracht'


'Het door de overheid aangekondigde pakket van maatregelen zal de economie van onze Unesco-binnenstad hard schaden en in een verder verval brengen.' Ondernemersvereniging DMO (Downtown Management Organization) is tegen het verhogen van het ob-tarief (omzetbelasting) naar 9 procent, het verhogen van de accijnzen op bier en gedestilleerd en de verlenging van de eigen risicoperiode, aldus bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 14 maart 2019.

De verhoging van het ob-tarief van 6 naar 9 procent zal leiden tot een inkomensverlies bij de ondernemers, zo meent DMO. 'Het verhogen van de omzetbelasting met 50 procent, zonder een lastenverlichting voor de consument, resulteert in een verminderde koopkracht.'

De prijzen voor basislevensonderhoud gaan omhoog, wat leidt tot lagere uitgaven aan onder andere kleding, schoenen, make-up, luxeproducten en uit eten gaan. 'Deze categorieën detailhandel zijn juist in de meerderheid aanwezig in onze binnenstad. De opbrengsten in de binnenstad zullen dus significant lager worden, dit terwijl de omzetten al jaren achteruitlopen en onder druk staan', aldus DMO-directeur Carine Ghazzi.

Zoals het College financieel toezicht (Cft) en de Commissie Begrotingsdoorlichting ook aangeven, ligt de oorzaak van het huidige begrotingstekort grotendeels aan ‘onvoldoende budgetdiscipline’ en ‘geen of weinig vooruitgang wat betreft de implementatie van kostenverlagende maatregelen’, vervolgt DMO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten