dinsdag 19 februari 2019

Wilgo Valies, oud-voorzitter BvL en ALS, maakt zijn partij politieke keuze deze maand bekend

'Ik heb mijn werk gedaan, ik wil nu actief participeren binnen de politiek'

(Bron foto: NPS)

Wilgo Valies, voormalig voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), maakt zijn partij politieke keuze deze maand bekend, zo meldt de Ware Tijd dinsdag 19 februari 2019. 

Valies zat tijdens een bijeenkomst van de NPS vrijdagvond over het ontslag van Glenn Gersie, governor van de Centrale Bank van Suriname, op de voorste rij (zie foto).

Hij was op de bijeenkomst op uitnodiging van de NPS. Valies zegt, dat hij zich via de politiek wil concentreren op de ontwikkeling van het land. Hij is van oordeel dat elke individu een bijdrage kan leveren aan de politiek. Politiek en vakbeweging gaan voor Valies niet samen vandaar dat hij zijn periode als vakbondsman achter zich heeft gelaten. Wat dit betreft noemt de gewezen vakbondsman zichzelf principieel.

'Een onafhankelijke opstelling van de vakbond moet gegarandeerd zijn. Je moet een duidelijke keuze maken tussen de politiek en de vakbond. Helaas hebben wij in de samenleving nog organisaties die er geen problemen mee hebben.' Valies stelt, dat als je merkt dat het niet goed gaat in het land, je niet aan de zijkant moet blijven staan maar je stem moet laten horen. Hij stapt de politiek niet in om een bepaalde functie in te vullen, maar om zijn visie te delen.

'Ik kan richting helpen geven waar de partij naar toe wil. Elke burger kan zorgen voor een stukje meerwaarde.' Vanaf het moment dat Valies afzwaaide bij de BvL en ALS heeft hij aangegeven niet stil te willen zitten. 'Ik heb mijn werk gedaan. Ik wil actief participeren binnen de politiek.' Hij wil zijn ideeën delen als hij zich kan vinden in de doelstellingen van een partij.

Valies heeft na dertig jaren vakbondswerk vorig jaar een punt hierachter gezet. Hij heeft de BvL bijkans twintig jaren geleid. De voorzittershamer heeft hij overgedragen aan de secretaris van de BvL, Reshma Mangre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten