dinsdag 19 februari 2019

Vakbondsleider Murwin Leeflang is zeer bezorgd over gevolgen vertrek Gersie

'Men moet begrijpen dat dit soort situaties onevenwicht kan brengen in het leven'


Vakbondsleider Murwin Leeflang is zeer bezorgd over het terugtreden van de governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie. Tijdens een onderhoud met president Desi Bouterse en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, besloot Gersie zijn functie ter beschikking te stellen. 

'Er zijn geruchten, maar er kan nog geen concreet antwoord gegeven worden wat de werkelijke reden is van de ontheffing van de functie als governor. Deze situatie brengt bezorgdheid voor de burger van het land. Als burger of werker hebben zij ook recht om te weten wat het instituut van de overheid aan het doen is en wat de reden is die daartoe geleid heeft. We hopen niet dat we een situatie krijgen, waarbij wij de prijzen niet meer kunnen bijhouden en dat wij als werkers van het land ermee geconfronteerd worden dat er nog meer op ons afkomt', zegt Leeflang dinsdag 19 februari 2019 in het Dagblad Suriname.

'Als burger is er al een behoorlijke druk en als er nog meer druk komt, dan kunnen sommige van de burgers hun hoofd niet boven water houden.'

Leeflang hoopt dat de regering bewust is van haar verantwoordelijkheid en dat de regering beseft hoe belangrijk deze informatie is, zodat de samenleving ook geïnformeerd wordt wat de werkelijke reden is dat de governor zijn functie ter beschikking heeft gesteld.

'Men moet begrijpen dat dit soort situaties onevenwicht kan brengen in het leven. Als werker van het land moeten we dit niet hebben. Er wordt naar uitgekeken dat de regering de samenleving informeert en ook laat weten wat het na-traject zal zijn.'

Dit zijn de belangrijke zaken waarover Leeflang zich zorgen maakt. Als die zaken niet worden aangeven, denkt hij 'dat wij als burgers geen helderheid van zaken zullen hebben om een oordeel daarover te kunnen vellen’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten