dinsdag 19 februari 2019

Advocaat Kanhai wil contra-expertise in geruchtmakende Colombiaanse cocaïne duikboot-strafzaak

'De duikboot niet was vervaardigd om te varen, daarom is die gezonken'


Advocaat Irvin Kanhai vindt dat er contra-expertise nodig is in de geruchtmakende Colombiaanse cocaïne duikboot-strafzaak. In deze zaak staan Jimenez P., Gonzales C., Luis R., Alonso V., Sanchez P., Albida B., Cristian P., Margarita B. en Mirabal G., terecht. 

Kanhai beweerde maandag tijdens de rechtszitting tegen de Kantonrechter, dat de duikboot niet was vervaardigd om te varen. Dat is de reden waarom de duikboot volgens de ongeloofwaardige advocaat is gezonken. Dit bericht Starnieuws dinsdag 19 februari 2019.

De Officier van Justitiezal de stand van zaken natrekken en op de eerstvolgende rechtszitting meedelen.

Een getuige werd gehoord. De man verklaarde, dat een vrouw grote inkopen had gedaan bij het bedrijf waar hij werkzaam is. De getuige kon echter niet aangeven om welke van de verdachten het ging. Er werden toen materialen ter waarde van Srd 282.000,- ingekocht. Volgens de getuige was hem verteld, dat de materialen zouden worden gebruikt om een ponton te bouwen.

Uit het onderzoek bleek dat Albida B. de inkopen had gedaan.

Vervolgens deed Kanhai het verzoek om de voorlopige hechtenis van zijn cliënten Albida B. en Magarita B. op te schorten. De rechter was echter niet te vermurwen en wees het verzoek af. Ze zei, dat de ernstige bezwaren tegen de verdachten nog overeind staan. Ook het verzoek van collega Edward Redjopawiro om zijn cliënt Mirabal G. voorlopig in vrijheid te stellen werd afgewezen.

Advocaat Raoul Lobo voerde aan dat de duikboot een belangrijk bewijsmiddel is en dat de Staat er voor moest zorgen deze goed te bewaren.

Op 4 maart zullen drie getuigen worden gehoord in deze strafzaak.

(Suriname Mirror/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten