dinsdag 19 februari 2019

Utrechter (49) op straat in Medellín, Colombia, doodgeschoten

Volgens de politie in Medellín gaat om een liquidatie in het drugsmilieu


De 49-jarige Marco Stulen is maandagmiddag 18 februari 2019 op straat in de stad Medellín in Colombia doodgeschoten. De Telegraaf schrijft, dat het volgens de politie in Medellín gaat om een liquidatie in het drugsmilieu.

In eerste instantie werd door de autoriteiten in Colombia bekendgemaakt dat het om de Nederlandse Derk Lodewijk ging, maar uit inmiddels bevestigde paspoortgegevens blijkt het om Marco Stulen te gaan. De man komt uit de Utrechtse wijk Ondiep en zat onlangs nog in Nederland in de gevangenis.

Volgens het vliegticket dat de Colombiaanse politie aantrof was Stulen van plan deze week nog terug te keren naar Nederland.

De Utrechter werd op de klassieke Colombiaanse wijze op straat vanaf een motorfiets neergeschoten. Hij werd van dichtbij geliquideerd met twee kogels. Zijn vrouw liep naast hem, maar zij bleef ongedeerd. Blijkbaar worden huurmoorden in het drugsmilieu in Medellín vaker op deze wijze uitgevoerd. Ze volgen dan eerst het slachtoffer, beschieten het doelwit en verdwijnen vervolgens in de drukke wijken.

De Telegraaf heeft met meerdere bekenden van Stulen gesproken en uit deze gesprekken blijkt dat Stulen inderdaad in de drugswereld zat, maar geen kopstuk was.

De aanslag vond plaats in de wijk Pedrera van het stadsdeel Copacabana, geeft gemeenteambtenaar Luz Torres aan. De politie onderzoekt de zaak en probeert het motief voor de dodelijke aanslag te achterhalen. De man is volgens de lokale krant El Colombiano in de regio de achtste geweldsdode van het jaar.

Vijf van hen werden, zegt Torres, in een nabijgelegen rivier gegooid. Vorige maand kwam een andere Nederlander, de 53-jarige Edward Roest, in het zuidelijker gelegen Cali om het leven door messteken. Hij werd ‘s ochtends op straat gevonden. Of zijn dood met drugs te maken had, is niet duidelijk.

(Suriname Mirror/WNL.TV/AD/El Colombiano/minuto30.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten