dinsdag 19 februari 2019

Regering lijkt niet happig om in Assemblee verantwoording af te leggen over vertrek Gersie - 'DNA is te schande gezet, regering heeft lak aan Assemblee'

Jogi (VHP): 'Terwijl de regering oproept tot rust, werkt ze zelf mee aan het creëren van onrust'

- Minister Hoefdraad zou zo'n Srd 700 miljoen willen lenen bij de CBvS....
- 'De president moest naar DNA komen, maar hij heeft getoond, dat hij allergisch is voor het college'


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën én vicepresident Ashwin Adhin hebben vandaag, dinsdag 19 februari 2019, hun gezicht niet laten zien in De Nationale Assemblee (DNA). Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons heeft eerst de ingekomen stukken behandeld om de bewindslieden de tijd te geven om naar de volksvertegenwoordiging te komen. Toen uiteindelijk na een schorsing bleek, dat het niet duidelijk was of en hoe laat Hoefdraad naar het college zou komen, is de vergadering verdaagd naar donderdag, zo bericht Starnieuws. 

Geerlings-Simons had eerder gezegd, dat de Assemblee niet verder zou vergaderen zolang de regering geen informatie verschaft over het ontslag van Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname.

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) zegt, dat dit een absoluut dieptepunt is. De regering heeft volgens hem met het gedrag te kennen gegeven totaal geen respect te hebben voor het hoogste gezag in het land. De politicus benadrukt, dat de regering verplicht is verantwoording af te leggen. Terwijl de regering oproept tot rust, werkt ze zelf mee aan het creëren van onrust.

Jogi voert aan, dat de koers al een opwaartse beweging vertoont, maar door deze houding van de regering zal de situatie nog erger worden. Hij stelt, dat er grote bezorgdheden zijn rond de financiële ontwikkelingen in het land. Hij heeft vernomen, dat Hoefdraad eind december een brief heeft geschreven naar Gersie waarin hij heeft aangegeven dat hij de intentieverklaring om niet aan monetaire financiering te doen wil intrekken. Hij zou zo'n Srd 700 miljoen willen lenen bij de CBvS.

'Ik zou informatie hierover vragen, maar nu is de vergadering niet doorgegaan. Dit gedrag van de regering kan niet zonder consequenties blijven. DNA is te schande gezet. De regering heeft lak aan de volksvertegenwoordiging. Dit is duidelijk gebleken vandaag', stelt Jogi.

De politicus merkt op, dat eerder door de regering is meegedeeld dat het een prerogatief van president Desi Bouterse is om de governor te ontslaan en dat er geen informatie wordt gegeven. Jogi vindt dat in feite de president naar DNA moet komen, maar hij heeft getoond, dat hij allergisch is voor het college. 'In elke geval is het een complete desavouering van het parlement', aldus Jogi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten