dinsdag 19 februari 2019

'De vergadering blijft tot nu toe uit en ik betreur dat zeer'

Breeveld (DOE) wacht op agendering aangevraagde spoedvergadering Assemblee inzake Gersie


'De vergadering blijft tot nu toe uit en ik betreur dat zeer', zegt Assembleelid Carl Breeveld (DOE) vandaag, dinsdag 19 februari 2019, op Starnieuws. Assembleeleden van diverse oppositionele fracties hebben vorige week woensdag een spoedvergadering aangevraagd over het terugtreden van Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname. 

'De regering heeft verantwoordingsplicht naar het parlement, en daar kan zij niet aan voorbijgaan. We blijven van oordeel dat de aangevraagde vergadering moet komen. De samenleving wacht', stelt Breeveld.

'De regering stelt zich niet accountable op. Het mechanisme van checks and balances dat in elke democratie normaal behoort te zijn, wordt hier genegeerd', aldus de volksvertegenwoordiger.

De regering maakte op 12 februari bekend, dat Gersie wordt vervangen. Er is geen reden gegeven voor het ontslag. De regering heeft aangegeven niet in details te zullen treden.

Het verzoek voor de spoedvergadering is gedaan door Breeveld, Asiskumar Gajadien (waarnemend fractieleider VHP), Marinus Bee (waarnemend fractieleider ABOP), Gregory Rusland (fractieleider NPS) en Paul Somohardjo (fractieleider PL).

De vergadering is nog steeds niet uitgeschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten