zaterdag 26 januari 2019

Mexico heeft in San Luis Potosí zijn eerste dierenambulance voor zwerfdieren

'Ambudog' is een uniek project in zijn soort in het hele land


San Luis Potosí is de eerste gemeente in Mexico geworden met een ambulance die gespecialiseerd is in het verzorgen van dieren in 'straatomstandigheden . Het is een openbare en gratis service die wordt gegeven in de zogenaamde 'Ambudog' die zal werken in de gemeente Soledad de Graciano Sánchez.

Het is een geavanceerd medisch alternatief voor verlaten dieren. Een rondreizende dienst met gespecialiseerd personeel dat is toegewezen aan de Seguridad Pública Municipal, via de Unidad de Control y Protección Animal.


Een overpopulatie van zwerfhonden kan een bron van infectie zijn voor andere dieren en voor mensen, omdat ze geen enkel vaccin hebben en meestal van het afval leven en eten. De 'Ambudog' zal rondreizend zijn, zich verplaatsen door de gemeente en zijn grootstedelijk gebied om medische zorg te bieden aan zwerfdieren die ondersteuning nodig hebben.


Het grootstedelijk gebied van San Luis Potosí is een 'huisdiervriendelijke / dierenliefhebber'-ruimte geworden, omdat het plaats biedt aan gratis voedsel en water voor huisdieren en dakloze dieren. Volgens cijfers van dierenbeschermingsorganisaties en het ministerie van Volksgezondheid is er in de metropool Potosí een populatie van ongeveer 300.000 zwerfhonden.

De 'Ambudog' is een uniek project in zijn soort in het hele land, omdat het niet alleen honden en katten zal verzorgen in straatcondities, maar ook voor iedereen die service voor zijn huisdier nodig heeft, inclusief sterilisatie.



Bronnen in de buurt van de huidige regering, geven aan dat de gemeente Mérida al de mogelijkheid overweegt dit model te repliceren, evenals in verschillende delen van de staat Yucatan.

(Suriname Mirror/Radio Formula/The Yucatan Times/NewsWeek Espanol/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten