zaterdag 26 januari 2019

Kort Gedingrechter: 'Voorzitter Bajnath van Landbouwcoöperatie Kwatta is niet beledigd'

Bajnath vindt dat bestuur coöperatie hem heeft beledigd en valselijk beschuldigd


De Kort Gedingrechter heeft gisteren het verzoek van de voorzitter van de Landbouwcoöperatie Kwatta, Dewnandan (Wim) Bajnath, afgewezen. Bajnath had de zaak aanhangig gemaakt tegen de Commissie van Toezicht van de coöperatie en het bestuur - exclusief de voorzitter - van de coöperatie, zo schrijft Starnieuws zaterdag 26 januari 2019.

Bajnath vond dat de gedaagden hem hebben beledigd en valselijk hebben beschuldigd en zij daardoor opzettelijk zijn eer, integriteit, goede naam en maatschappelijk reputatie hebben aangetast.

Directe aanleiding voor de rechtszaak van Bajnath was de motie van vertrouwen die de gedaagden tegen hem hadden ingediend en per deurwaardersexploot hadden laten bezorgen.

Starnieuws maakte 18 januari melding van een vertrouwenscrisis bij de coöperatie, wat door Bajnath werd tegengesproken. Hij eiste van de gedaagden, dat zij het bericht zoals verschenen op Starnieuws rectificeerden. Hij had via zijn advocaat het verzoek gedaan de rectificatie niet alleen op de nieuwssite te plaatsen, maar ook in andere media. Bajnath heeft het artikel, dat volgens hem 'in strijd met de waarheid was' als 'zeer kwetsend en beledigend' ervaren.

Aan de vooravond van de verkiezingen binnen de coöperatie vindt hij, dat de gedaagden via de motie van wantrouwen waarin ze het vertrouwen in hem opzetten, de verkiezingen willen beïnvloeden. Bajnath's kandidaat-voorzitter is VHP'er Ganesh Kandhai, terwijl de gedaagden een kandidatenlijst hebben die wordt aangevoerd door Radjinder Debie.

De advocaat van de gedaagden, Gregory Sitaram, heeft aangevoerd dat de motie van wantrouwen een interne aangelegenheid is, en dat zijn cliënten niet weten hoe het bericht publiekelijk is gemaakt. De jurist die Bajnath bijstond, heeft de rechter niet kunnen overtuigen op grond waarvan sprake is van smaad en belediging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten