zaterdag 26 januari 2019

Eric Grauwde door president Bouterse beëdigd tot districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West

(Bron foto: NII)
Grauwde gaat werken aan terugdringen zwerfvuil en wiedvrij maken van bermen langs de wegen


Eric Grauwde is vrijdag 25 januari 2019 door president Desi Bouterse beëdigd tot districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West. Eerder zwaaide Remie Pollack de scepter over dit gebiedsdeel. Bouterse gaf aan, dat het korps van districtscommissarissen regelmatig wordt aangevuld met nieuwe functionarissen. Het is onder andere om deze redenen dat het nodig is een nieuwe districtscommissaris te benoemen, zo schrijft het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Volgens het staatshoofd heeft de districtscommissaris een belangrijke rol te vervullen binnen het decentralisatieproces. De decentralisatie van regeling en bestuur is een instrument tot de democratisering. De president merkte op, dat geen enkele districtscommissaris kan werken zonder nauwe betrokkenheid van de gemeenschap. De regering staat volgens het staatshoofd voor decentralisatie, inspraak en participatie om te groeien naar een rechtvaardige samenleving.

Hij noemde enkele eigenschappen waaraan een districtscommissaris moet voldoen. Die moet onder meer plichtsgetrouw zijn, liefde hebben voor het land, voorbeeldig zijn en in staat zijn om de plaatselijke bevolking te inspireren en te motiveren. De president riep de collega districtscommissarissen op om hun nieuwe collega alle ondersteuning te geven.

De nieuwe districtscommissaris vindt zijn benoeming een bekroning op zijn werk. Hij trad in 1987 in dienst van de overheid zonder een idee te hebben, dat hij ooit deze functie zou gaan vervullen. Grauwde zegt stage te hebben gelopen in Paramaribo Zuid-West bij Pollack en beschrijft die periode als zeer vruchtbaar.

Als kersverse districtscommissaris wil hij werken aan het terugdringen van zwerfvuil en de bermen langs de diverse wegen die hoog onder wied staan en de trenzen die dichtbegroeid zijn in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Grauwde zal zich ook sterk maken om op bepaalde plekken voetpaden aan te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten