zaterdag 26 januari 2019

'De situatie van Insel Air Curaçao in rap tempo verslechterd'

'Er is eenvoudig geen tijd meer voor woorden, er zijn daden nodig'


Doordat interCaribbean Airways tot nu toe niet voldoet aan zijn verplichtingen uit de Heads of Agreement (HoA) is de situatie van Insel Air ‘in rap tempo verslechterd’, aldus de bewindvoerder Rogier van den Heuvel in het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 26 januari 2019. Een verdere verslechtering van de situatie kan met zich meebrengen, dat Insel op korte termijn ook niet zou kunnen voldoen aan de vereisten voor het behoud van de nodige vergunningen. 

'Er is eenvoudig geen tijd meer voor woorden. Er zijn daden nodig.' Wat de bewindvoerder betreft moet interCaribbean (iC) gewoon de ondertekende afspraken nakomen ‘om Insel van het faillissement te redden’. Zo niet, houdt Insel iC aansprakelijk voor 120 miljoen dollar. 'InterCaribbean weet - en de rechter ook - dat voor die vordering conservatoir beslag is toegestaan',
aldus Rogier van de Heuvel in het Kort Geding dat iC heeft aangespannen om opheffing te eisen van het executoriaal beslag sinds vorige week zaterdag op de brandstof van een door interCaribbean gehuurd vliegtuig op Sint Maarten. Het geding diende vrijdag.

Die 120 miljoen is gebaseerd op de volgende redenering: als iC niet het crediteurenakkoord redt en betaalt, dan moet Insel alsnog circa 100 miljoen betalen omdat de schulden dan niet tenietgaan; plus rente en kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten