zondag 2 december 2018

Veiling van het terrein van de Maretraite Mall is voorlopig van de baan

'De bank beraadt zich over de zaak'


De veiling van het terrein van de Maretraite Mall is aangehouden. De eigenaar van de mall heeft op zijn beurt het Kort Geding, dat was aangespannen om de veiling te stuiten, stopgezet. De rechtszaak was gepland voor 20 december. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, zondag 2 december 2018.

'Ik ben gebeld door de bank dat de veiling is ingetrokken. De bank zal zich beraden over de zaak en mijn cliënt zal op de hoogte worden gesteld wat er verder zal gebeuren', zegt advocate Michella Lau-Kerssenberg.

De mall heeft een betalingsachterstand bij de bank. De advocate heeft vorige week donderdag met succes geprocedeerd tegen de veiling van de woning van de eigenaar van de mall. De volgende dag zou het huis worden geveild. 'Volgens de wet moeten eerst de bedrijfsgoederen worden geveild en daarna kan het huis volgen', stelt Lau-Kerssenberg. Ze wil inhoudelijk niet ingaan op de kwestie van het winkelcentrum.

De advocate heeft de eigenaar aangeraden om de unithouders te verwittigen over de aanhouding van de veiling. 'Ik ben toch gerustgesteld en ik hoop dat partijen elkaar kunnen vinden, waardoor we zekerheid hebben', zegt een unithouder. Hij zegt echterm dat de faciliteiten in de mall te wensen overlaten, en is daarom op zoek is naar een betere plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten