zondag 2 december 2018

Oud-minister Harvey Naarendorp door OM gedagvaard in 8 decemberproces

'Ik wil niet erover praten, omdat ik eerlijk gezegd niet begrijp waar het op slaat'


Harvey Naarendorp, oud-minister van Leger en Politie, Justitie en Buitenlandse Zaken, is door het Openbaar Ministerie (OM) gedagvaard in het 8 decemberproces. Inhoudelijk wenst hij niet in te gaan op deze zaak, aldus de Ware Tijd zaterdag 1 december 2018. Hij wacht de komende ontwikkelingen af.

Naarendorp: 'Ik wil niet erover praten, omdat ik eerlijk gezegd niet begrijp waar het op slaat. Ik kan het niet plaatsen, want er zijn regels voor politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers. Er is uitgebreide wetgeving daarover waarin procedures zijn vastgelegd en ik weet niet waarom die niet zijn aangehouden.'

De ex-minister heeft in het verleden bij diverse gelegenheden verklaard geen enkele betrokkenheid te hebben gehad bij de decembermoorden. Van alle verdachten in deze spraakmakende zaak moesten alleen Harvey Naarendorp, John Hardjoprojitno en Badressein Sital nog voor de rechter verschijnen. Omdat ze destijds ministers waren, dienden zij door de gewone rechter berecht te worden. Sital is intussen overleden.

Het is aannemelijk dat naast Naarendorp Hardjoprajitno, één van de zestien coupplegers van 25 februari 1980, een dagvaarding heeft gekregen. De overige verdachten staan terecht bij de Krijgsraad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten