zondag 2 december 2018

OM Curaçao: 'Verkeersdode in november was onder invloed en droeg geen autogordel'

OM overweegt boete voor niet dragen gordel nogmaals te gaan verhogen

Politie en OM gaan ook verder met alcoholcontroles en deze opvoeren


Politie Curaçao (KPC) en het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao betreuren de verkeersdode op 22 november 2018. Ondanks extra inspanningen vanuit de overheid om de gordel te dragen, blijven onnodige doden vallen doordat de autogordel niet wordt gebruikt. Ouders die kinderen los in de auto laten zitten, denken niet goed na. Dit bericht het OM Curaçao zondag 2 december 2018.

Het OM overweegt de boete voor het niet dragen van de gordel nogmaals te gaan verhogen om het aantal dodelijke ongevallen meer te doen laten dalen. De politie is gevraagd extra aandacht te willen gaan geven bij de verkeerscontroles aan kinderen die los en zonder autogordel in de auto worden vervoerd.

'Het is tijd voor verandering', zo meent de Officier van Justitie belast met verkeerszaken. Het moet mensen nog meer bewust worden gemaakt, dat het verkeerd is om je kind niet de gordel om te doen. Het is raar, dat ouders wel een gordel om hebben en de kinderen niet. Hoezo jijzelf wel en je kind niet?

Het laatste dodelijke slachtoffer droeg helaas ook geen autogordel.

Politie en OM zullen ook verder gaan met het doen van alcoholcontroles en deze opvoeren. Maar, gedrag veranderen kan politie en OM niet alleen. Het is goed dat de invoering van het ademanalyse-apparaat dit jaar zijn intrede heeft gedaan en dat mensen duidelijk wordt dat het rijden met teveel drank op een misdrijf is en zorgt bij staande houding voor een strafblad.

Iedereen dient zijn verantwoording te nemen op borrels en bij feestjes, maar zeker ook op jongeren te letten die teveel drinken en wel in de auto stappen. Het laatste dodelijke slachtoffer reed onder invloed en kwam van een feest.

'Draag uw gordel (en uw kinderen ook) en rij niet onder invloed. Alstublieft, denk na.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten