zondag 2 december 2018

Jonge Surinaamse sporters die deelnemen aan Consude Games missen openingsceremonie in Arequipa, Peru

Delegatie door onbekende reden vertraagd in Lima


Door een vertraging in Lima, Peru, heeft de Surinaamse delegatie die deelneemt aan Consude Games (XXIV Juegos Sudamericanos Escolares 2018) de openingsceremonie van vandaag, zondag 2 december 2018, gemist. Dat meldt Starnieuws op gezag van ministerie van Sport- en Jeugdzaken via het Nationaal Informatie Instituut. Wat de reden van de vertraging is, wordt voor het gemak niet vermeld...

Geconcludeerd zou kunnen worden, dat de organisatie van de de delegatie simpelweg te kort voor aanvang van de Consude naar Peru is afgereisd en geen rekening heeft  gehouden met eventuele vertragingen. 😕

Ruim 90 Surinaamse sporters zullen deelnemen aan de 24e Consude Games die van 2 tot 9 december worden gehouden in Arequipa, Peru. Volgens de nieuwe planning reist de groep vandaag af naar Arequipa. De delegatie heeft een veilig onderkomen en verkeert in goede gezondheid.

De Consude Games zijn de Zuid-Amerikaanse Schoolsport Spelen, waarbij vriendschapsbanden tussen landen worden verstevigd door acceptatie van elkaars cultuur.

'Ondanks deze situatie zijn de sporters, coaches en anderen nog steeds gemotiveerd om deel te nemen aan de Consude Games.' Suriname doet voor de zevende keer mee. Scholieren tussen 12 en 14 jaar doen mee aan de Consude Games.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten