maandag 3 december 2018

Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in Caracas ter versterking bilaterale met Venezuela

Van Erdoğan en Maduro wordt verwacht dat ze verschillende overeenkomsten ondertekenen


President Recep Tayyip Erdoğan arriveerde maandagochtend vroeg, 3 december 2018, in Venezuela voor officiële besprekingen gericht op het versterken van de bilaterale banden. De president en de first lady Emine Erdoğan werden op de Simon Bolivar Airport in de hoofdstad Caracas opgewacht door de Venezolaanse vice-president Delcy Rodriguez, minister van Industrie en Nationale Productie Tareck El Aissami, minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza en minister van Defensie Vladimir Padrino Lopez. 

De Turkse ambassadeur in Caracas Şevki Mütevellioğlu en de Venezolaanse ambassadeur in Ankara, Jose Bracho Reyes, waren ook aanwezig. Erdoğan ontmoette later op de dag in het Miraflores-paleis zijn Venezolaanse collega Nicolas Maduro.


Van de twee leiders wordt verwacht dat ze verschillende overeenkomsten ondertekenen en een gezamenlijke persconferentie houden.

Venezuela is de derde bestemming van de Latijns-Amerikaanse tournee van Erdoğan, die begon met de Groep van 20 (G-20) in Argentinië, die vrijdag begon.

Erdoğan's reizen naar Paraguay en Venezuela markeren de allereerste keer van een Turkse president. Erdoğan hield een drukke agenda bij op de tweedaagse G-20-top in Buenos Aires, ontmoeting met acht staatshoofden en regeringsleiders, waaronder zijn Amerikaanse tegenhanger Donald Trump en de Russische tegenhanger Vladimir Poetin.


(Suriname Mirror/Daily Sabah/El Universal/Haber Turk/Anadolu Agency/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten