maandag 3 december 2018

De grootste Chinese handelsbeurs van Panama sinds start diplomatieke betrekkingen in juni 2017

Panama en China werken aan verbreding onderlinge economische samenwerking


Een 26-tal Chinese bedrijven, waaronder zeven van de 500 belangrijkste ter wereld, ontmoetten elkaar zondag 2 december 2018 in het Atlapa Convention Centre in hoofdstad Panama-Stad, als onderdeel van een vakbeurs. 'Het belangrijkste idee van deze tentoonstelling is het leggen van zakelijke banden tussen Panamese en Chinese zakenlieden, en dat Panama het aanvangsplatform is voor nieuwe producten voor de regio', zei de uitvoerend directeur van de Kamer van Koophandel, Industrie en Landbouw van de Midden-Amerikaanse markt natie, Rafael Zuñiga. 

In verklaringen voor de pers verklaarde de ondernemer, dat het doel van de tentoonstelling is het begrip van mensen over China te verbeteren, zijn producten, technologieën en visie op samenwerking te tonen, en een platform te bouwen om uitwisselingen in economie, handel en cultuur mogelijk te maken.

Op de expo, de grootste van het hoogste niveau van China in Panama sinds de start van diplomatieke betrekkingen in juni 2017, zijn internationaal erkende bedrijven zoals Cosco Shipping, Air China, Huawei en Xugong Group, aanwezig.

Opkomende technologiebedrijven zoals Keda Xunfei, Beijing Didi Technology en Hytera Communications Corporation zijn ook aanwezig. Deze bedrijven zijn van plan hun samenwerking met het lokale bedrijfsleven uit te breiden, zei Chen Zhou, Chinese vice-voorzitter van de Council for the Promotion of International Trade.

De beurs is open tot 6 december en wordt bijgewoond door representatieve bedrijven uit onder meer infrastructuurconstructie, apparatuurproductie, transportlogistiek, financiële dienstverlening, automotive, kunstmatige intelligentie, mobiel internet, elektronische producten en engineering van machines. Meer dan 3.200 vierkante meter tentoonstellingsruimte laten het publiek de sociale en economische ontwikkeling van China waarderen, evenals de resultaten van samenwerking tussen beide landen.

Tegelijkertijd met deze tentoonstelling, die samenvalt met het bezoek van president Xi Jinping, zal het China-Panama Economische en Commerciële Samenwerkingsforum worden gehouden, met de aanwezigheid van vertegenwoordigers van meer dan 70 financiële gerelateerde bedrijven uit de Aziatische natie, infrastructuur, energie, elektriciteit, mineralen en informatie.

Beijing is momenteel de op één na grootste handelspartner van Panama, de grootste bron van goederen voor de Colon Free Zone, van waaruit de meeste Chinese producten opnieuw worden geëxporteerd naar naburige Latijns-Amerikaanse en Caribische landen. Het is ook de op één na grootste gebruiker van het Panama Kanaal, na de Verenigde Staten, waar in 2016 meer dan 400 schepen zijn gepasseerd, wat ongeveer 150 miljard dollar aan inkomsten heeft gegenereerd voor Panama.

(Suriname Mirror/Prensa Latina)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten