maandag 3 december 2018

Dreiging faillissement blijft als donkere wolk boven Insel Air International bv Curaçao hangen

Consortium en aandeelhouders brengen crediteurenakkoord in gevaar 


De tijd voor Insel Air dringt, bij de rechter-commissaris vindt morgenmiddag de crediteurenvergadering plaats, maar de aandeelhouders en het consortium van financiers zijn er samen nog niet uit. Als die overeenstemming uitblijft is er geen basis voor het crediteurenakkoord, waarvan het ontwerp onlangs werd aangeboden. Dan zal alsnog het faillissement van Insel Air International bv worden uitgesproken en is er ook geen voortzetting met interCaribbean Airways. Dit  bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 3 december 2018.

De door het gerecht aangestelde bewindvoerder Rogier van den Heuvel heeft partijen laten weten zo nodig vanochtend een kort geding aan te spannen. Daarin wordt gevorderd, dat aandeelhouders en de financiers (MCB Bank, APC pensioenfonds en Vidanova pensioenfonds) de deal met interCaribbean aanvaarden en verder dat zij het onderling zo regelen, al dan niet achteraf, dat de deal niet in gevaar komt. Deze op Turks- en Caicoseilanden gevestigde luchtvaartmaatschappij is bereid alle aandelen Insel te kopen voor één dollar en stelt 11.050.000 dollar - bijna 20 miljoen gulden - ter beschikking over een periode van negen jaar, onder de voorwaarde dat er een crediteurenakkoord tot stand komt.

Voor de schuldeisers is het echter óók nodig, dat de Insel-aandeelhouders meewerken. Zij stellen op hun beurt instemming afhankelijk van een overeenkomst met het consortium.

Bewindvoerder Van den Heuvel had twee weken geleden nog ‘goede hoop’ dat deze overeenstemming spoedig zou worden bereikt. Tot gisteren zat het echter nog muurvast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten