maandag 3 december 2018

Man (28) valt met twee slagersmessen mensen in kerk aan in Aparecida de Goiania, Brazilië

Uilker Alves schreeuwt 'iedereen zal sterven' en steekt vier bezoekers neer


Een met bloed doordrenkte man is zondag 2 december 2018 gearresteerd nadat hij een angstaanjagende aanval met messen had uitgevoerd op bezoekers van de  Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (Jesus Cristo dos Santos dos Últimos Dias) in Aparecida de Goiania in Brazilië. Vier kerkgangers raakten gewond.

Uilker Alves kwam binnenvallen tijdens de zondags dienst en viel de aanwezigen aan met twee slagersmessen. Alves schreeuwde 'iedereen zal sterven' toen hij onschuldige families met twee slagersmessen aanviel, volgens de nieuwswebsite Globo. Vier mannen raakten gewond.



Alves voerde zijn aanval uit slechts twee dagen nadat hij erover opschepte op zijn Facebook-pagina in een bericht dat sindsdien is verwijderd. Hij was boos, dat vertegenwoordigers van de kerk nooit de belofte hadden gedaan om hem in 2013 te bezoeken nadat ze hem op straat hadden benaderd.



'Ik heb mijn adres aan de Mormoonse kerk gegeven. Ze kwamen niet. Ik ga ze het bloedbad bezorgen. Ik zal de dag niet navertellen ... ', schreef Alves. 'Ik heb geen dorst, ik heb dorst, ik zal wachten, iedereen zal binnenkomen. Sluit de deur en begin met het afsnijden van de hoofden.' 'Dit weekend ga ik de Mormoonse kerk aanvallen en de hoofden afsnijden', voegde hij eraan toe.


Volgens Globo zei de politie, dat een van de gewonde aanbidders was neergestoken toen hij alleen probeerde Alves te stoppen.



De bebloede 28-jarige werd uiteindelijk uitgeschakeld door gemeenteleden in de kerk en gearresteerd en beschuldigd van poging tot moord.

Tijdens zijn op video opgenomen ondervraging bij een politiebureau, kwam Alves over als een verward individu, volgens onderzoeker Divino Batista dos Santos. Alves vertelde Dos Santos, dat hij gehoord had, dat de kerk pacten met de duivel heeft gesloten, terwijl hij eraan toevoegt dat niemand van de kerk in zijn huis in Goianesia een bezoek bracht, dat hij met zijn moeder deelde.

Alves, die met zijn handen met handboeien om achter zijn rug zat, wordt in de video gezien neerkijkend. 'Ik heb een video bekeken die de geboorte van Jezus Christus [ontkent] en zegt dat in de eerste strijd tegen Lucifer, Jezus Christus de vloek op het lichaam van donkere [gevilde mensen] plaatste en nadat hij aan het kruis stierf gooide hij de vloek over de mensen.'

Dos Santos vertelde Globo, dat de verdachte de twee messen zaterdag had gekocht en naar Anapolis reisde, waar hij de nacht doorbracht. Zondag maakte hij de reis naar Aparecida de Goiania voordat de steekpartii plaatsvond rond half elf 's morgens  De kerk zat vol met 120 aanbidders terwijl de dienst aan de gang was.

Wilson Alves Batista, 40, werd zondag geopereerd om een ​​verwonding in zijn rechterarm te behandelen en blijft in het ziekenhuis. Twee andere slachtoffers werden uren na de gruwelijke aanval behandeld en ontslagen uit het ziekenhuis en een andere man werd maandagmorgen vanuit het ziekenhuis naar huis gestuurd.



(Suriname Mirror/O Correio News/The Daily Mail/g1.globo/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten