maandag 3 december 2018

Oehlers (VHP): 'Geschiedenis leert ons, dat afsplitsingen, weglopers en overlopers nooit succesvol zijn'

'PL heeft bewezen geen eendagsvlieg te zijn, de partij heeft haar bestaansrecht bewezen'


'De geschiedenis leert ons, dat afsplitsingen, weglopers en overlopers nooit succesvol zijn. Ondanks het feit, dat de Pertjajah Luhur (PL) in haar twintigjarig bestaan een paar keer geconfronteerd is met overlopers, heeft ze zich in het politieke veld met vallen en opstaan toch staande weten te houden en een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van Suriname', aldus Glenn Oehlers als vertegenwoordiger van de VHP zaterdagavond in zijn felicitatieboodschap aan de PL, in het partijcentrum te Beekhuizen, vanwege haar 20e verjaardag.

Oehlers zei ook - aldus vandaag, maandag 3 december 2018, Starnieuws - dat de PL bewezen heeft geen eendagsvlieg te zijn. De partij heeft haar bestaansrecht bewezen. Het constante succes van de PL en het verschil dat de partij maakt is volgens de VHP-vertegenwoordiger voor een groot deel te danken aan PL-voorzitter Paul Somohardjo, die bewezen heeft dat hij – ongeacht om welke partij het gaat – elke partij waarin hij gezeten heeft, groot en succesvol te maken.

Hij merkte tegenover Somohardjo op, dat 'wij staan voor grote uitdagingen, enorme problemen waar wij al eerder voor gestaan hebben en die niet uit de weg gegaan zijn'. 'Laten wij niet kijken naar datgene wat ons scheidt. Laten we kijken naar datgene dat ons juist bindt, wat ons samen brengt en ons in staat stelt dit volk verder tot ontwikkeling te brengen met welvaart en welzijn.'

Ook ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk stelde, dat de PL een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van Suriname. Hij nam Somohardjo als voorbeeld van een strijder, een doorzetter, iemand die de durf heeft om door te zetten ondanks alle tegenslagen die hij tegenkomt. Brunswijk merkte op, dat Somohardjo hen ook in de moeilijke tijden niet in de steek heeft gelaten. En kijkend in welke situatie het land is gekomen, wil hij de samenleving de boodschap meegeven dat zij niet moet opgeven. Daarom riep hij de Javaanse broeders op om samen te bundelen en dan te stemmen op de partijen zoals de PL, ABOP en de NPS.

Brunswijk liet weten nog niet met de VHP te hebben gesproken. Hij zei reeds met de PL te hebben besproken dat in welke kiesstelsel ze ook komen, ze samen zullen werken bij de komende verkiezing. Zo ook met de NPS. Ook met de broeders van de VHP, zal worden gesproken, omdat zonder bundeling het niet zal lukken verkiezingswinst te halen, zodanig dat de huidige regering naar huis kan worden gestuurd. Daarvoor is het nodig één vuist te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten