donderdag 20 december 2018

Toch weer donkere wolken boven Insel Air op Curaçao

inter- Caribbean nog niet komen opdagen met een bankgarantie 

Bewindvoerder Rogier van den Heuvel grijpt naar Kort Geding in de hoop zekerheidsstelling af te kunnen dwingen bij interCaribbean


De rechter heeft Insel-bewindvoerder Rogier van den Heuvel tot 28 december uitstel gegeven om ervoor te zorgen dat interCaribbean alsnog een bankgarantie laat zien. Van den Heuvel zet via een Kort Geding morgen druk op de ketel. Van den Heuvel ziet het als een uiterst redmiddel om alsnog een zekerheidsstelling af te dwingen bij de luchtvaartmaatschappij in de Turks- en Caicoseilanden. Want alleen dan zal de rechter op 28 december het akkoord voor de overname van Insel Air International goedkeuren, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 20 december 2018.

In de Heads of Agreement is vastgelegd ,dat interCaribbean over een periode van negen jaar 11.050.000 dollar beschikbaar stelt ten behoeve van de crediteuren. Bovendien zouden op korte termijn drie nieuwe vliegtuigen naar Curaçao komen.

Tijdens de zitting gistermiddag was behalve Van den Heuvel, als bewindvoerder in de surseance van Insel, ook algemeen directeur Lars de Brabander in de rechtszaal aanwezig. Na verontrustende berichten uit de Turks- en Caicoseilanden was de zitting al een dag uitgesteld, juist om van de directie van interCaribbean te horen wat er aan de hand was. Maar. de stoelen die waren gereserveerd voor de vertegenwoordigers van interCaribbean bleven leeg. Noch advocaat Arndt van Hoof, noch de directieleden Lyndon Gardner en Trevor Sadler kwamen opdagen.

Etienne Ys, voorzitter van de commissie die de onderhandelingen voert namens de overheid, laat desgevraagd aan de rechter weten een app te hebben ontvangen van Gardner. 'Hij wil telefonisch toelichten dat hij in overleg is met de bank', zegt Ys, maar op dat verzoek gaat de rechter niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten