donderdag 20 december 2018

Autoriteiten Peru redden in gevangenschap levende wilde dieren van toerisme in Amazone

Sommige van de in Puerto Alegría geredde dieren zijn bedreigde diersoorten


Luiaards, toekans, anaconda's en ander wild waren onder de dieren die vorige week door de Peruaanse autoriteiten werden gered uit een toeristische onderneming in Puerto Alegría. De reddingsmissie werd uitgevoerd door het Peruaanse Milieu-Openbaar Ministerie toen ze de dieren ophaalden die gevangen werden gehouden in het Amazonegebied. Sommige van de geredde dieren zijn bedreigde diersoorten. Een ondervoede zeekoe en een aap behoorden tot de 22 geredde dieren in totaal. 


Een Colombiaanse non-profitorganisatie, Entropika, was ook onderdeel van de coördinatie van de missie, volgens National Geographic, die eerder een onderzoek heeft uitgevoerd naar dierenleed in deze illegale toeristencamping in Puerto Alegría, waar dieren werden getroffen die lijden, zodat toeristen, die van nabijgelegen boten kwamen, op de foto konden met hen.

'Dit was het juiste moment om actie te ondernemen, omdat dit een nogal vergeten gebied in Peru is', vertelde de Milieudienst van de provincie Loreto Alberto Caraza Atoche aan Nat Geo.


'Maar wij, als het Openbaar Ministerie, hebben de plicht om ervoor te zorgen dat de wetten worden gehandhaafd en dat dieren worden beschermd.'

Sommige dieren werden extreem ondervoed gevonden, zoals een margay (Leopardus wiedii) met een ernstig ondergewicht en zonder pels op plekken.

Men gelooft, dat de lamantijn (zeekoe) drie jaar van revalidatie nodig heeft om weer op een normaal gewicht te komen.
Er worden nog steeds zes dieren in gevangenschap gehouden, die de autoriteiten nog niet konden vinden.

(SurinameMirror-Reports/Peru Reports/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten