donderdag 20 december 2018

'Voor The King Returns to His Jungle is tijd, geld noch moeite gespaard'

En toch kost een toegangskaartje maar liefst Srd 300.....


Voor het internationale boksevent ‘The King Returns to His Jungle’ is tijd, geld noch moeite gespaard. Dat heeft volgens Vernon Oostwijk van de organisatie zijn reden: 'Het is op verzoek van de president en Tyrone wilde vechten in Suriname. We hadden geen andere keus … Tyrone is onze kampioen!' Geld noch moeite gespaard? En toch kost een toegangskaartje Srd 300..... Vecht Spong voor het volk in 'zijn' Suriname, of slechts voor de elite en de omgeving van vriend Bouterse?

Tyrone Spong zet vrijdagavond in de Anthony Nesty Sporthal zijn WBC Latino-zwaargewichtbelt op het spel tegen de Ecuadoraan Ytalo Perea. Die werd in allerijl erbij gehaald nadat de beoogde tegenstander Pedro Otas van Brazilië zondag geblesseerd afhaakte, zo is woensdag 19 december 2018 te lezen in het de Ware Tijd..

Het gevecht staat gepland voor tien ronden. Hoewel Spong tot nu toe elf van zijn twaalf gevechten middels knock-out won, wilde hij geen voorspelling doen over de duur van zijn thuispartij. Perea zegt er - ondanks de korte voorbereiding - in elk geval klaar voor te zijn. 'Ik bereidde me voor op een gevecht in Europa, maar vanwege visumproblemen kon ik niet meer afreizen.' De Ecuadoraan had op 15 december in Zagreb moeten vechten tegen de Kroaat Filip Hrgovic. Zijn plek werd ingenomen door de Amerikaanse veteraan Kevin Johnson.

Spong noemt Parea een 'waardige tegenstander' en 'groot talent', 'maar, we zijn zelfverzekerd'. Hij toont erkentelijkheid naar president Bouterse die hem heeft geholpen zijn droom te realiseren om voor eigen volk te vechten. 'Ik heb hard gewerkt voor één datum: 21 december. Ytalois a great warrioren ik ben voorbereid op oorlog … we zullen kijken wie aan het langste eind trekt.'

Op het programma staan nog twee andere titelgevechten. Roamer Angulo uit Colombia neemt het om de WBC Latino superweight-titel (tien ronden) op tegen de Venezolaan Reinaldo Gonzalez.
Om de cruiserweight belt van Mundo Hispano (acht ronden) neemt Siarhei Novikau uit Wit-Rusland het op tegen Gilberto Domingo uit Brazilië.
De vier andere partijen van de avond zijn Ruben Hernandez (Mex.) tegen Marlembron Acuña (Ven.), Ivan Ramirez (Mex.) tegen Nohel Arambulet (Ven.), Roque Cervera (Mex). tegen Dionis Martinez (Ven.), Santos (Bra.) tegen Alexandre (Bra.).

De veertien vechters zijn donderdagmiddag twaalf uur bij de Hermitage Mall voor de weging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten