donderdag 20 december 2018

Arrestatie oud-president Voetbal Federatie Peru toont relatie tussen voetbal en corruptie in Latijns-Amerika

(Bron foto: Twitter)
Oviedo in detentie in afwachting volgende stappen in de 'Cuellos Blancos del Puerto'-zaak


De arrestatie van de voormalige president van de Federación Peruana de Futbol (FPF), Edwin Oviedo, toont een nieuw hoofdstuk in de winstgevende relatie tussen voetbal en corruptie in Latijns-Amerika. 

Op 6 december werd Oviedo gearresteerd voor misdaden die hij zou hebben gepleegd als lid van de 'Cuellos Blancos del Puerto', gevestigd in Callao, inclusief invloed op omkoping, geleid door de voormalige Hooggerechtshof rechter César Hinostroza, de 'Cuellos Blancos del Puerto', gevormd door onder andere zakelijke leiders, rechters en andere gerechtelijke functionarissen.



Oviedo zou de illegale uitgaven van Hinostroza tijdens het WK van 2018 in Rusland hebben gedekt en hem verschillende tickets hebben gegeven voor wedstrijden van het Peruaanse nationale team, volgens een getuige die bescherming geniet. In ruil voor deze geschenken werd Oviedo schijnbaar begunstigd in een rechtszaak tegen een ander crimineel netwerk waarvan hij wordt verdacht te behoren tot, bekend als de Wachiturros van Tumán. Hij wordt ervan beschuldigd de groep te hebben geleid, die naar verluidt de moord had gepleegd op twee vakbondsleden bij het suikerbedrijf Tumán, eigendom van het conglomeraat van Oviedo.


'Er was een criminele organisatie binnen het suikerbedrijf die iedereen die zich verzette tegen de gerechtelijke administratie, gekozen door de heer Edwin Oviedo, het zwijgen oplegde', zei Officier van Justitie Juan Carrasco, die de leiding heeft over de zaak Wachiturros.

Op dit moment is Oviedo in detentie in afwachting van de volgende stappen in de 'Cuellos Blancos del Puerto'-zaak, terwijl Agustín Lozano is benoemd tot waarnemend president van de FPF. Lozano ligt echter dicht bij Oviedo en wordt ook onderzocht.


(SurinameMirror-Reports/InSight Crime/Peru21/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten