donderdag 20 december 2018

Curaçao gaat de teelt van cannabis legaliseren voor medicinale doeleinden

Alle Curaçaoënaars kunnen daar een vergunning voor krijgen


Het klonk de aanwezigen in de aula van de Universiteit van Curaçao als muziek in de oren. 'Alle lokale mensen kunnen een vergunning krijgen om cannabis te gaan verbouwen voor medicinale doeleinden', zo opende minister Suzy Camelia-Römer dinsdagavond haar betoog. Maar, er zitten veel haken en ogen aan het plan, zo schrijft donderdag 20 december 2018 het Antilliaans Dagblad.

Minister Suzy Römer en secondant Alvin Daal brachten het nieuws met veel enthousiasme: Curaçao gaat de teelt van cannabis legaliseren en alle Curaçaoënaars kunnen daar een vergunning voor krijgen. Het zou een enorme economische impuls kunnen zijn voor het gehele eiland, want cannabis is big business anno 2018. Canada loopt daarbij voorop, Amerika volgt en in Nederland wordt de cannabisteelt min of meer gedoogd.

Sinds 2003 produceert Bedrocan medicinale cannabis in opdracht van het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De overheidsinstelling Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) is verantwoordelijk voor de uitvoering van het Nederlandse cannabisprogramma, de productie, verpakking en levering aan Nederlandse apothekers. Ook draagt de instelling zorg voor export vanuit Nederland naar onder meer Australië, Denemarken, Duitsland, Finland, Italië, Macedonië, Polen en Tsjechië, evenals naar onderzoekers over de hele wereld.

Het lijkt erop, dat minister Camelia-Römer de Nederlandse opzet wil gaan implementeren op Curaçao. Iedere Curaçaoënaar kan wel een vergunning krijgen, maar dan moet er wel verbouwd worden op een stuk terrein van de overheid, gelegen op Sint Joris. Nergens anders. Verder wordt er een vergunning verleend voor vijf jaar en daarna wordt bekeken of deze verlengd wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten