donderdag 20 december 2018

Mexicaanse duiker (35) doodgebeten door haai voor de kust van Puerto Penasco

Van Nahum Verdugo Aguilera werd linkerbeen en deel van zijn buik afgebeten


Een 35-jarige duiker is overleden nadat een haai hem aanviel en zijn hele linkerbeen en deel van zijn buik had afgebeten. De schokkende haaienaanval vond plaats voor de kust van Puerto Penasco, een stadsresort in de noordwestelijke Mexicaanse staat Sonora aan de Golf van Californië.


Volgens de lokale media verloor de 35-jarige Nahum Verdugo Aguilera, die uit de staat Baja California kwam, zijn leven kort na de aanval.

De laatselijke politie zei, dat het incident plaatsvond rond elf uur toen het slachtoffer met vrienden ging vissen. Zodra ze zich realiseerden dat hij was aangevallen, namen zijn metgezellen hem mee naar de boot, maar de duiker was al overleden.


De politieverklaring zei: 'Zodra hij het water inging, ging er nog geen minuut voorbij voordat hij werd aangevallen en vervolgens aan het oppervlak dreef. Toen zijn collega's hem aan boord brachten, realiseerden ze zich dat hij een been en een deel van zijn buik miste en haastte hem naar Puerto Penasco te brengen.'

Specialisten kwamen, evenals het begrafenisbedrijf Santa Cecilia. Het Ministeriële Agentschap voor Strafrechtelijk Onderzoek heeft de boot, de Lidia Isabel, veiliggesteld. Volgend op een voorlopig onderzoek, zeiden officiële bronnen: 'Getuigen zeiden dat de man aan het duiken was in een gebied genaamd Hawey, 10 kilometer ten zuidoosten van San Jorge, toen de haai hem aanviel, zijn linkerbeen afbeet van de heup.' 

Het onderzoek gaat door.

(SurinameMirror-Reports/Tribuna/The Daily Mail/Excelsior)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten