donderdag 20 december 2018

Douanebond eist dat minister Hoefdraad managementteam wacht aanzegt

Hoofd van de Douanedienst en zijn team zouden ad hoc maatregelen nemen

'Wij zijn moe van de onheuse en onbeschofte manier waarop omgegaan wordt met het personeel'


Op een spoed algemene ledenvergadering hebben de leden van de Douanebond aangegeven, dat zij het gedrag van het hoofd van de Douanedienst zat zijn. Van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën wordt geëist, dat hij August van Lobbrecht, coördinator van het managementteam, bedankt. Ook de rest van het team moet de wacht worden aangezegd, aldus Starnieuws vanochtend, donderdag 20 december 2018.

Minister Hoefdraad heeft tot maandag de tijd om zich te buigen over de eis van de bond, zegt Joyce de Vlugt, voorzitster van de bond. De algemene ledenvergadering is tot maandag 8.00 uur geschorst. Het resultaat van het overleg tussen het bestuur van de bond en de minister zal bij de hervatting van de vergadering worden besproken op de ledenvergadering.

De bond vindt dat het hoofd van de dienst en zijn team ad hoc maatregelen nemen.

'Wij zijn moe van de onheuse en onbeschofte manier waarop omgegaan wordt met het personeel. Willekeur en rancune spelen hoogtij binnen de organisatie', zegt De Vlugt. Ambtenaren krijgen een brevet van ongeschiktheid. De bond is niet van plan dit gedrag langer te accepteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten