donderdag 6 december 2018

Schanskorven kunnen duurzame oplossing zijn voor herstel verzakkingen wegen langs waterwegen

(Bron foto's: Rothfuss Best Gabions)
Grassalco gaat steenslag leveren aan Pansa Group of Companies voor gabions/draadcontainers

Pansa werkt samen met het Duitse bedrijf Rothfuss Best Gabions


Schanskorven zouden een duurzame oplossing kunnen blijken bij het stabiliseren van wegen langs kanalen en andere waterwegen die ernstige verzakkingen vertonen. De schanskorven, gabions, kunnen ook worden toegepast in de constructiesector en binnenhuisarchitectuur. De officiële introductie ervan vond plaats tijdens de dinsdag afgesloten Jaarbeurs van de KKF door de Pansa Group of Companies, aldus de Ware Tijd donderdag 6 december 2018.

Met staatsbedrijf Grassalco heeft het bedrijf dinsdagavond een overeenkomst getekend voor de exclusieve levering van steenslag voor deze metalen korven.

Gabions zijn draadcontainers gevuld met gesteente, gebroken beton of ander materiaal en worden gebruikt bij onder andere de constructie van dammen, keerwanden, schuttingen en gebouwen. Directeur van de Pansa bedrijvengroep, Maurino Pansa, zegt dat zijn bedrijf constant op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen en industriële toepassingen op basis van grondstoffen die in Suriname voorkomen. Met het Duitse bedrijf Rothfuss Best Gabions werd een samenwerking aangegaan voor de productie en levering van de draadcontainers. Nu is Grassalco aangetrokken voor het aanleveren van de steenslag om deze te vullen.

Grassalco-directeur Sergio Akiemboto zegt, dat hoewel er in Suriname nog geen markt is voor gabions, deze door de twee partners gecreëerd zal moeten worden door deze aan de samenleving te presenteren. Hij typeert de samenwerking met Pansa als een nieuwe mijlpaal voor het staatsmijnbouwbedrijf. Samenwerking van lokale bedrijven is voor Suriname, een land in ontwikkeling en met veel potentie, aldus Akiemboto, enorm belangrijk. Bedrijven moeten steeds nagaan hoe ze samen nieuwe dingen kunnen creëren om de nationale economie te helpen versterken.

'Als bedrijf is het belangrijk om steeds innovatief te zijn. Er is nog geen markt ervoor, maar we gaan een markt ervoor creëren. Dat is ondernemerschap; dat is durven; dat is een stap maken om vernieuwing te brengen in de samenleving.'

Akiemboto zegt, dat er grote projecten in Suriname en de regio worden uitgevoerd en dat de twee partners de kansen die geboden worden moeten benutten om de gabions en de toepassingen daarvan te presenteren. Het streven is er, aldus Pansa, op gericht de gabions ook naar de landen in de regio te exporteren. Zijn bedrijf is exclusief distributeur voor Suriname en het Caribisch gebied.

Pansa voerde de gabions op als duurzame oplossing van de problemen aan de Tout Lui Fautkanaalweg, waar door afkalving van de bermen ernstige wegverzakkingen zijn opgetreden. Met de schanskorven kunnen over de hele lengte van de weg de bermen aan weerszijde van het kanaal duurzaam worden verstevigd wat zal resulteren in een stabielere weg, zegt hij.

Met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zullen de komende periode besprekingen worden gevoerd om hier een pilotproject uit te voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten