donderdag 6 december 2018

Overname Insel Air International, Curaçao, door interCaribbean Airways, Turks- en Caicoseilanden, staat voor de deur

Sadler (ceo): 'Op korte termijn een toestel naar Curaçao'


Als de rechter de overeenkomst voor de overname van Insel Air International door interCaribbean Airways over twee weken goedkeurt, dan komt op korte termijn een toestel over uit de Turks- en Caicoseilanden, waar de nieuwe eigenaar is gevestigd, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 6 december 2018.

Volgens Trevor Sadler, chief executive officer (ceo) van interCaribbean, is het de bedoeling dat na het ondertekenen van de overeenkomst zo snel mogelijk een Embraer 120 propellervliegtuig met 30 stoelen naar Curaçao komt ‘om Insel te ondersteunen bij het uitvoeren van het huidige vluchtschema’. Dat gebeurt in de vorm van een leasecontract.

Sadler vindt dit type vliegtuig ‘zeer geschikt’ voor de routes tussen de ABC-eilanden. 'Eigenlijk kan het toestel langere vluchten uitvoeren, maar we kunnen daarom sneller vliegen tussen de eilanden', zegt de ceo.

Dinsdag stemden 231 van de ruim 1.200 schuldeisers in met het voorstel van een betaling van maximaal 3.000 gulden op korte termijn. Het crediteurenakkoord was een voorwaarde van interCaribbean Airways voor het beschikbaar stellen van een bedrag van bijna 20 miljoen gulden (11.050.000 dollar) over een periode van negen jaar.

Op 18 december beslist de rechter of de luchtvaartmaatschappij voldoende heeft kunnen garanderen aan die verplichting te kunnen voldoen. De huidige algemeen directeur van Insel Air, Lars de Brabander, verwacht dat die zekerheidstelling al eerder wordt gegeven. 'Het gaat om een bankgarantie voor iets meer dan een miljoen dollar per jaar. We hebben dagelijks overleg, maar niet daarover. We hebben het er vooral over hoe we de twee maatschappijen kunnen stroomlijnen', aldus De Brabander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten