donderdag 6 december 2018

Voor de NPS staat het vast: de partij gaat alleen de verkiezingen 2020 in

'Door alleen verkiezingen in te gaan krijgt partij alle ruimte voor exposure van haar identiteit'


Voor de Nationale Partij Suriname (NPS) staat het als een paal boven water. De partij gaat alleen de verkiezingen in, die over zo'n 15 maanden in 2010 worden gehouden. Hoewel oppositionele politieke partijen de samenwerking en samenbundeling centraal stellen, weerhoudt dit de NPS niet ervan om samen met een politieke partner in zee te gaan.

Partijvoorzitter Gregory Rusland zegt woensdag 5 december 2018 in het Dagblad Suriname, dat door alleen de verkiezingen in te gaan de partij alle ruimte krijgt voor de ‘exposure’ van haar identiteit naar de samenleving toe.

Rusland ontkent. dat indien de NPS samenwerkt met andere politieke partijen, het plaatsen van kandidaten uit zijn eigen partij op de meest verkiesbare plaatsen op de kandidatenlijst onder druk zou komen te staan. Het Assembleelid verduidelijkt dat nooit hiervan sprake is geweest in de achterliggende periode, waarbij de NPS in combinatie met andere partners de verkiezingen is ingegaan. Integendeel, de NPS had de keus om vrijwillig haar kandidaten in te vullen, met als resultaat dat er na de verkiezing een situatie van ‘give and take’ was ontstaan over het gehele land. Waar bijvoorbeeld een politieke partij een beetje minder heeft gescoord in een bepaald district, blinkt deze juist uit in een ander district.

Wat Rusland zwaar op de maag ligt, betreft het feit dat het werken in combinatieverband met zich meebrengt, dat bepaalde standpunten, die door de overige partners genomen worden, ook door de eigen partij gerespecteerd dient te worden, zonder dat bedoelde politieke partij volledig achter het standpunt staat.

Rusland geeft ook mee, dat de NPS er altijd voorstaander van is om een vuist te vormen met de overige oppositionele partijen voor het terugdringen van de malaise in het land. Als voorbeeld somde hij op, de wijziging van de Kiesregeling. Hij is altijd bereid om eensgezind samen te werken om te voorkomen, dat de huidige regering haar doel doordrukt, slechts voor het bewerkstelligen van verkiezingswinst. In een dergelijke situatie is de NPS altijd bereid om een vuist te vormen.

Volgens Rusland is het van belang dat het nationaal belang voorop wordt gesteld voor het leveren van een oprechte bijdrage. Volgens de politicus moet niet uit het oog verloren worden, dat er ook NDP’ers zijn die het beleid van de huidige regering afkeuren en willen afrekenen met dit beleid.

Rusland benadrukt, dat hoewel hij afgelopen zaterdag helemaal in Wageningen was voor de verkiezing en installatie van afdelingsbesturen, hij wel aanwezig was op de feestvergadering van de PL te Beekhuizen in verband met het 20-jarig bestaan van de partij. Omdat hij niet vanaf de eerste minuut erbij kon zijn, vroeg hij aan het hoofdbestuurslid Wayne Telgt om de felicitatieboodschap namens de NPS over te brengen. In zijn felicitatieboodschap benadrukte Telgt dat het ‘vormen van die kofu’ en ‘if wo trek op samen en brasa makandra’ van zeer belang is voor het succesvol brengen van een ommekeer in het land. Volgens Rusland betreft het een algemene opmerking en niet zo zeer om samen te werken met de PL of andere politieke partijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten