donderdag 27 december 2018

Russische bedrijven mogen van autoriteiten Venezuela goud gaan mijnen

'Geïnteresseerde Russische exploitanten bestuderen breed scala aan interessante voorstellen'


Venezolaanse autoriteiten hebben Russische bedrijven aangeboden om deel te nemen aan goudverkenning en goudwinning in het land, volgens de Russische ambassadeur in Venezuela, Vladimir Zaemsky. 

'Wat de deelname van Rusland aan goudmijnen of andere mijnbouwprojecten betreft, heeft Venezuela een breed scala aan interessante voorstellen gedaan die momenteel door geïnteresseerde Russische exploitanten worden bestudeerd', zei de ambassadeur.

Hij voegde eraan toe dat Caracas zeer geïnteresseerd is in samenwerking met Rusland in de sector van de exploratie van de solide winbare hulpbronnen van het land, waaronder goud, diamanten en coltan, dat wordt gebruikt voor de winning van elementen zoals niobium en tantalum.

Beschouwd als de rijkste ter wereld, is Venezuela aanzienlijk rijk aan natuurlijke hulpbronnen zoals diamanten, goud, ijzererts, aluminium, bauxiet, aardgas en aardolie. Volgens een rapport van de World Gold Council, dat in juni werd gepubliceerd, heeft het land 150 ton goudreserves, waardoor het land het 25e grootste goudreservaat ter wereld is.

De huidige economische crisis en Amerikaanse sancties hebben Venezuela echter gedwongen om op hulp van andere landen te vertrouwen. Eerder dit jaar verbood Washington Amerikaanse bedrijven en particulieren van het omgaan met entiteiten en mensen die betrokken zijn bij goudverkopen van het land.

In december ondertekenden Caracas en Moskou een investeringsovereenkomst van $ 5 miljard om de oliewinning in Venezuela met één miljoen vaten per dag te verhogen. Volgens Zaemsky bespreken de partijen ook de mogelijkheid om samen te werken aan het GLONASS-wereldwijde navigatiesatellietsysteem van Rusland, van de Russian Aerospace Defense Forces, en is momenteel het tweede alternatieve navigatiesysteem in werking.

(Suriname Mirror Reports/RT/Sputnik News)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten