donderdag 27 december 2018

Canadees-Turkse professor na weken vermist dood gevonden in Medellin, Colombia

Ramazan Gençay zou zijn vergiftigd door groep vrouwen

Gençay, professor economie aan de Simon Fraser University in Canada, woonde seminar bij aan de EAFIT Universiteit


Professor Ramazan Gençay, die sinds 6 december vermist werd in Colombia, is vermoord gevonden, maakte zijn vrouw donderdagmiddag 27 december 2018 bekend. De oorzaak van zijn dood zou vergiftiging zijn. Volgens een veiligheidsfunctionaris van Medellin, waar de professor vermist werd, werd Gençay vergiftigd door een groep vrouwen. 

Terwijl hij onderstreept dat zijn overlijden nog niet officieel geregistreerd is vanwege de noodzaak van een DNA-test, zei politiechef Andres Tobon, dat het onderzoek nog steeds aan de gang is.




Gençay, een professor in de economie aan de Simon Fraser University in Canada, waar hij zich in de vroege jaren negentig vestigde, was op 28 november in Medellin voor een seminar aan de EAFIT Universiteit.

Hij besloot zijn verblijf in de stad te verlengen, hij was er eerder geweest. Gençay werd voor het laatst gezien bij niet-geïdentificeerde mensen in een salsa club op 6 december, en een onderzoek toont aan dat geld op 7 december en 8 december van zijn creditcards werd gehaald


Zijn familie zei op social media, dat Gençay een ervaren reiziger was die van wandelen en salsadansen hield. De professor werkte in 2016 als gastdocent aan de EAFIT Universiteit volgens zijn cv. Hij diende ook als gastdocent aan de Universidad del Rosario in Bogota, Colombia in 2015.

Het gezin zegt, dat de Colombiaanse autoriteiten in samenwerking met Canadese veiligheidsfunctionarissen onderzoek doen naar de verdwijning van Gençay.





(Suriname Mirror Reports/Daily Sabah/noticias.caracoltv.com/Facebook/El Tiempo/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten