donderdag 8 november 2018

Wapens, drugs, goud en geld in beslag genomen bij politie invallen in woningen te Kwatta

In totaal zijn acht verdachten aangehouden, waaronder drie mannen met Dominicaanse nationaliteit

(Bron foto: KPS)

Het Korps Politie Suriname, KPS, meldt woensdagmiddag 7 november 2018, dat de Narcotica-Brigade, geassisteerd door het Arrestatie Team, dinsdagmiddag op twee woonlocaties in het politieressort Kwatta invallen heeft gepleegd in woningen.

In de eerste woning werd aangetroffen en in beslag genomen een vuurwapen bekend als ' The Dragon', voorzien van een magazijnhouder waarin maximaal 12 jachtpatronen geladen en afgevuurd kunnen worden. Verder werden een vuistvuurwapen, munitie, goudstaafjes en geldbedragen in Euro’s, Amerikaanse- en Surinaamse dollar aangetroffen en in beslag genomen. In dit huis werden de 45-jarige V.B. en zijn vrouw aangetroffen en aangehouden. Daar er geen drugs in het huis zijn aangetroffen is deze zaak overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

In het verlengde van deze zaak werd ook een inval gedaan op een woonlocatie aan de Hoogestraat. Daar zijn drie mannen met de Dominicaanse nationaliteit aangetroffen en aangehouden. Hangende dit onderzoek zijn in verzekering gesteld V.B. en een van de Dominicaanse mannen voor onder andere overtreding van de Vuurwapenwet. De twee andere Dominicaanse mannen zijn ter beschikking van de Vreemdelingen Dienst ingesloten. De vrouw van Victor is na verhoor heen gezonden.

Op de tweede woonlocatie in het politieressort Kwatta heeft de Narcotica-Brigade, samen met het Arrestatie Team, vier Surinaamse mannen aangehouden, nadat ter plaatse een snelvuurgeweer en een vuistvuurwapen met munitie zijn aangetroffen en in beslag genomen. Verder zijn ook twee marihuana planten, een relatief kleine hoeveelheid cocaïne en hoogstwaarschijnlijk verpakkingsmateriaal en attributen bestemd voor het maken van cocaïne bolletjes in het huis aangetroffen en in beslag genomen. De vier mannen zijn in verzekering gesteld voor onder andere overtreding van de Vuurwapenwet en overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

Deze succesvolle invallen zijn het resultaat geweest van goed uitgewerkte ' intelligence'  van de Politie Inlichtingen Dienst(PID) en het Directoraat Nationale Veiligheid(DNV), aldus de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten