donderdag 8 november 2018

Surinaamse vrouw in Frankrijk gearresteerd verdacht van frequent smokkel van cocaïne

(Bron foto: Le Parisien)
Vrouw is aangehouden op luchthaven Orly bij Parijs


Een Surinaamse vrouw die ervan verdacht wordt als 'muilezel' (drugskoerierster) te hebben gediend om cocaïne Frankrijk binnen te smokkelen vanuit Suriname, is dinsdag gearresteerd op de luchthaven Orly en overgedragen aan de gerechtelijke politie van Creil, zo bericht de Franse krant Le Parisien woensdag 7 november 2018.

Deze vrouw, oorspronkelijk afkomstig uit Suriname, wordt ervan verdacht te hebben gediend als een muilezel voor een drugsbende die afgelopen juni in Beauvais werd ontmanteld.


Nadat de onderzoekers van de gerechtelijke politie enkele maanden geleden de vrouw hadden geïdentificeerd, werd ze gearresteerd toen ze uit het vliegtuig stapte. Ze wordt ervan verdacht verschillende reizen met cocaïne te hebben gemaakt tussen Suriname en Beauvais.

Ze is aangeklaagd en onder gerechtelijk toezicht geplaatst. In deze zaak had de politie al zeven mensen gearresteerd, sindsdien aangeklaagd. Vermoed wordt dat bendeleden elke 15 dagen in bijna een kilo zuivere cocaïne naar Beauvais hebben gesmokkeld. In het stadscentrum stuitten agenten in oktober 2017 op een lab voor hard drugs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten