donderdag 8 november 2018

Vicepresident Adhin onder de indruk van ontwikkelingsplan Granman Albert Aboikoni der Saramaccaners

Adhin neemt resolutie met plan tijdens bliksem- bezoek aan lio krutu te Asindohopo in ontvangst

- 'Dit is een voorbeeld van hoe je een sterk beleidsdocument moet maken en wij willen dit zeker ondersteunen'
-  De regering zou de lio krutu compleet hebben gefinancierd à Srd 500.000


Granman Albert Aboikoni van de stam der Saramaccaners heeft een resolutie, waarin onder andere zijn ontwikkelingsplan staat, aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin aangeboden. Het document is vastgesteld tijdens de driedaagse lio krutu te Asindohopo die Aboikoni het afgelopen weekend had georganiseerd. Op de laatste dag is Adhin met raadsadviseur Eddy Jozefzoon, minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, Faisal Abdoelgafoer (NDP) en enkele NDP-parlementariërs naar het dorp gegaan, speciaal om de resolutie in ontvangst te nemen. De vicepresident is onder de indruk van het plan, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 8 november 2018. 

Het bezoek van Adhin duurde maar ongeveer een uur. Los van de vergadering heeft hij geen andere activiteiten gehad in het dorp. Waarom dat is uitgebleven, kon de vicepresident niet concreet aangeven. 'Ik heb begrepen dat het vliegtuig straks vertrekt, dus we zijn nu al redelijk laat. Maar, minister Dikan blijft, dus hij zal zich oriënteren en aan mij rapporteren.'


Adhin stelt, dat de resolutie van de granman een voorbeeld moet zijn voor andere achtergestelde groepen. Met name de duidelijke tijdlijn die is bepaald voor het behalen van de doelen, maakt indruk op hem. 'Het plan zit heel ordelijk in elkaar en er zijn concrete doelen gesteld. Dit is een voorbeeld van hoe je een sterk beleidsdocument moet maken en wij willen dit zeker ondersteunen.'

Ook de verzoeningspoging van de granman en het feit dat de stam zelf de ontwikkelingsprojecten wil financieren, zijn volgens de vicepresident toe te juichen.

Volgens een ingewijde heeft de regering de lio krutu compleet gefinancierd. 'Dit is gewoon een politieke stunt. Waarom hebben ze de andere krutu niet zo veel ondersteund? De granman heeft niet zoveel geld, hoe zou hij het betalen. Weet je hoeveel geld gepaard gaat met zo'n activiteit?' Volgens de zegsman zou ruim Srd 500.000 vrijgemaakt zijn voor de krutu.

Minister Dikan weerspreekt deze beweringen en zegt dat de ondersteuning helemaal geen politieke actie is. De bewindsman zegt, dat ook de liba krutu van granman Bono Velanti ondersteund is geworden. Over de hoogte van het bedrag, beweert hij echter niets te weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten