donderdag 8 november 2018

Politie Peru rolt in zuidelijke stad Arequipa bende op die handelde in baby's....

Onder 14 opgepakte verdachten is voormalige hoofd nationale politie generaal Raúl Becerra


- Bij invallen werd een vijf maanden oude baby gered
- Bende zocht naar arme zwangere vrouwen die overwogen abortus te plegen


De politie in Peru zegt, dat ze een bende heeft opgerold die handelde in baby's in de zuidelijke stad Arequipat. Onder de 14 mensen die in de vroege dinsdagochtend 6 november 2018 zijn opgepakt, is het voormalige hoofd van de nationale politie van Peru, generaal Raúl Becerra. Hij heeft nog niet gereageerd. De politie vermoedt dat zijn partner de leidster van de bende is, die arme vrouwen ervan overtuigt hun baby's af te staan en ze vervolgens te verkopen. 

Een vijf maanden oude baby werd gered bij een van de invallen. De politie zei dat 500 officieren deelnamen aan gelijktijdige invallen in 18 eigendommen in de industriële stad, beginnend om drie uur in de ochtend.


Een van de doorzochte panden is die van Gen Becerra, van wie de politie vermoedt dat hij een belangrijke medeplichtige is in de bende, naar verluidt geleid door zijn 32-jarige partner, Cinthia Tello. Gen Becerra, 61, leidde de nationale politie van Peru van 2010 tot zijn pensionering in 2011.



Buren zeiden, dat mevrouw Tello lokale schoonheidswedstrijden organiseerde en openbare evenementen organiseerde.

Onderzoekers zeggen dat de bende op zoek was naar arme zwangere vrouwen die overwogen abortus te plegen, omdat ze dachten dat ze het zich niet konden veroorloven een kind groot te brengen. De bende zou de vrouwen dan genoeg geld hebben aangeboden om hen te overtuigen hun baby's te behouden en vervolgens hun baby's met grote winst te verkopen.


Onderzoekers beweren dat de baby's werden verkocht voor 4.000 Peruaanse zolen ($ 1.187). De politie onderzoekt nog steeds of de kinderen zijn verkocht aan buitenlandse stellen die proberen te adopteren of om handel te drijven.

Een gynaecoloog en een kinderarts behoren tot de gearresteerden, evenals drie vrouwen die zogenaamd 'visten' naar zwangere vrouwen door te doen alsof ze illegale abortussen aanboden. Abortus is momenteel alleen toegestaan in Peru als de fysieke of mentale gezondheid van een vrouw in gevaar is.

(Suriname Mirror/BBC/El Comercio/Peru21/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten