donderdag 8 november 2018

Brand op groot perceel in Paramaribo-Noord is onder controle

'De fase van groot alarm is ten einde en de operatie is overgedragen aan brandweerpost Geyersvlijt'


De brand op een groot perceel in Paramaribo-Noord is door de brandweer geblust. Niet alleen omwonenden waren de dupe van enorme rookontwikkeling, maar ook bewoners van andere delen van Paramaribo ondervonden hiervan last. Ook in de binnenstad hing afgelopen donderdag rook. 

'Het commando opruimen en inpakken werd dinsdag gegeven. De fase van groot alarm is hierbij ten einde en de operatie is overgedragen aan brandweerpost Geyersvlijt, om de situatie door surveillance te monitoren', zegt brandweervoorlichter Ulrich Coats vandaag, donderdag 8 november 2018, in de Ware Tijd. Mocht het vuur weer oplaaien, dan kan direct worden opgetreden.

Het ging om een uitgestrekt gebied en er was hulp nodig van andere posten. Om de brand te bestrijden, waren onder meer kilometers blusslangen nodig. De brandweerlieden moesten het bos trotseren om het water te transporteren. 'Bij sommige plekken moest een graafmachine het gras voor ons spreiden, waardoor we het vuur beter konden blussen.'

De brandweer had gehoopt op zware regen gedurende een periode van drie of vier dagen. 'De kleine regenbuien hebben juist gezorgd voor meer rookontwikkeling', zegt Coats.

De politie onderzoekt nog wat de oorzaak is geweest van de brand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten