donderdag 8 november 2018

Politiebond bereikt akkoord met ministers van Financiën en Justitie en Politie over loonsverhoging

Salarisverhoging is meer  dan de 25 procent die andere ambtenaren krijgen


'De minister van Financiën is het eens met ons voorstel en wij zijn hoopvol gestemd dat alles eind december, zo niet januari, op onze rekening te zien is',  zegt woordvoerder van de Surinaamse Politiebond Revelino Eijk vandaag, donderdag 8 november 2018, in de Ware Tijd, na een ledenvergadering waarin verslag werd gedaan van besprekingen voor een salarisverhoging van de politie. 

Hij wilde niet inhoudelijk ingaan op de verhoging, maar liet wel merken dat die hoger is dan de 25 procent die andere ambtenaren krijgen.

Er is tijdens onderhandelingen vorige week vrijdag met minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en Gillmore Hoefdraad van Financiën overeenstemming bereikt over de invoering van een nieuwe loonreeks. Het voorstel van de bond is goedgekeurd en gaat binnenkort naar vicepresident Ashwin Adhin.

Volgens Eijk hebben de leden de garantie dat er een nieuwe bezoldigingsreeks komt. Op de vorige ledenvergadering was in een motie gevraagd om betaling van de nieuwe salarissen in november. Maar, dit is niet haalbaar voor de overheid. 

'Het was van beide kanten zo dat we zaken in orde moesten maken. Zoals wij begrepen hebben, zou de inventarisatie van de minister vóór eind november niet lukken. Minister Hoefdraad heeft de bond voorgehouden dat het uitbetalen van salarisverhoging met terugwerkende kracht aan leden van de Centrale Landsdienaren Organisatie ook een grote rol speelt. Vandaar het besluit om een inventarisatie te maken. Het is een enorme impact op het budget van de overheid', aldus Eijk.

Eerder wezen de politieambtenaren de 25 procent loonsverhoging af die aan alle ambtenaren is toegekend. Eijk zegt, dat het besluit is genomen, omdat de leden van mening zijn dat de aard en de omvang van de werkzaamheden van de politie bijzonder zijn en daarom een andere waardering moeten genieten. 'Het is moeilijk dat andere vakorganisaties voor ons gaan onderhandelen. Wij wensen voor onze eigen rechten op te komen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten