donderdag 8 november 2018

Soab wil evaluatie berekening gebruiksrecht dat door PAC betaald moet worden aan overheid Curaçao

'Formele en geactualiseerde beheerovereenkomst met PAC ontbreekt'


Er moet een evaluatie komen van de berekening van het gebruiksrecht dat door Parking Authority Curaçao (PAC) betaald moet worden aan de overheid. Dat adviseert Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en in het bijzonder de hoogste ambtenaar van dit ministerie, secretaris-generaal Dwigno Puriel. Dat bericht vandaag, donderdag 8 november 2018 het Antilliaans Dagblad.

Een formele en geactualiseerde beheerovereenkomst met PAC ontbreekt, aldus Soab in een management letter aan Puriel. Momenteel wordt de gunning van ruim elf jaar geleden, van 17 september 2007, gehanteerd als de overeenkomst. Dit gunningsdocument is echter nooit uitgewerkt en ook niet geactualiseerd.

'Verder wordt het overeengekomen gebruiksrecht dat aan de overheid op jaarbasis moet worden betaald niet nader getoetst en aangepast naar aanleiding van de werkelijke cijfers van PAC', schrijven de overheidsaccountants.

Het risico bestaat, aldus Soab, dat door het ontbreken van een formele beheersovereenkomst het voor de overheid bijna onmogelijk wordt om de afgesproken inkomsten te innen en in het uiterste geval juridisch af te dwingen. 'Het niet innen en niet verantwoorden van inkomsten inzake het verbruik van de parkeerplaatsen, welke het eigendom zijn van het Land Curaçao, leidt tot onvolledige inkomsten in de jaarrekening van het Land Curaçao', aldus Soab.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten