woensdag 14 november 2018

Twee Braziliaanse broers gearresteerd, omdat ze drone over woning minister Getrouw lieten vliegen

Advocate van broers: 'Het vliegen met een drone is niet strafbaar'

'Broers kennen Getrouw niet en wisten niet eens dat hij in het huis woont waar hun drone overheen vloog'


Het Korps Politie Suriname heeft twee broers aangehouden van Braziliaanse afkomst die een drone lieten vliegen over de woning van minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie. Het duo is in verzekering gesteld voor deelname aan een criminele organisatie, het afluisteren met technisch hulpmiddel, gekwalificeerde diefstal en het plegen van voorbereidingshandelingen, aldus de Times of Suriname, zo schrijft Waterkant.net vandaag, woensdag 14 november 2018. 

Volgens hun advocate is er niets dat de twee verkeerd hebben gedaan. Van een misdrijf is al helemaal geen sprake.

'Het vliegen met een drone is niet strafbaar. Er is veel meer voor nodig om te komen tot de misdrijven waar de broers van worden verdacht', zegt advocate Michella Lau-Kerssenberg.

'De broers kennen minister Getrouw niet. Ze wisten niet eens, dat hij in het huis woont waar hun drone over heen vloog. Van de politie kregen de twee te horen dat Getrouw er woont.' De broers wonen al ruim twintig jaar in Suriname. De laatste zes jaar was het hun gewoonte met drones bezig te zijn. Dit gebeurde steeds in het noordelijk deel van Paramaribo.

De broers werden deze week thuis verrast. In de avonduren, terwijl ze de drone oplieten, verscheen plots een team zwaar gewapende politieagenten. Hun woning is doorzocht. Er zijn geen wapens of ander verboden spul gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten