woensdag 14 november 2018

President van Guyana David Granger op Cuba gediagnosticeerd met kanker, non-Hodgkin-lymfoom

(Bron foto's: News Source)
Granger begint 15 november chemotherapie behandeling

Doktoren hebben de president 'een goede prognose' gegeven


De president van Guyana, David Granger, is op Cuba gediagnosticeerd met non-Hodgkin-lymfoom en begint de chemotherapiebehandeling donderdag. Een hoge ambtenaar van de regering bevestigde de diagnose woensdagavond op de nieuwswebsite News Source en legde uit dat de ambassade van Guyana op Cuba de komende 24 uur een volledige verklaring zal uitbrengen over de ontwikkeling. 

De president, die twee weken geleden naar Cuba reisde om enkele gezondheidskwesties te onderzoeken, zal naar verwachting in Cuba blijven totdat zijn chemotherapiebehandeling is voltooid. Een tijdlijn voor die behandeling is niet verstrekt, maar het zal waarschijnlijk een paar weken duren.

President Granger zal ook op Cuba moeten blijven tot zijn dokters hem toestemming geven om te reizen, volgens de bron van de regering. De hoge regeringsfunctionaris vertelde News Source, dat doktoren de president 'een goede prognose' hebben gegeven en dat wordt verwacht dat hij volledig hersteld is, zodra de behandeling is voltooid. 'Hij heeft een goed humeur', zei de regeringsfunctionaris.

De American Cancer Society beschrijft non-hodgkin-lymfoom als een kanker die begint in de witte bloedcellen, lymfocyten genoemd, die deel uitmaken van het immuunsysteem van het lichaam. 'Lymfoom beïnvloedt het lymfesysteem van het lichaam (ook bekend als het lymfestelsel). Het lymfesysteem maakt deel uit van het immuunsysteem, dat infecties en sommige andere ziekten helpt bestrijden. Het helpt ook vloeistoffen door het lichaam te bewegen. Lymfomen kunnen overal in het lichaam waar lymfeweefsel wordt aangetroffen starten', legt de American Cancer Society uit op haar website.

De 73-jarige president verliet op 30 oktober Guyana voor Cuba, dagen nadat hij met zijn artsen op Trinidad en Tobago terugkwam van een gezondheidscontrole. Zijn beslissing om naar Cuba te reizen was op advies van zijn arts. Hij had bij zijn artsen geklaagd over het verliezen van zijn eetlust en gewichtsverlies.

Sinds hij opCuba was, is de president opgenomen in het ziekenhuis en werd een chirurgische ingreep bij hem uitgevoerd als onderdeel van de sonde om zijn diagnose te bepalen.

De president is op Cuba samen met zijn vrouw, First Lady Sandra Granger, en heeft naar verluidt geregeld contact opgenomen met zijn kantoor en hoge overheidsfunctionarissen.

(Suriname Mirror/News Source)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten