woensdag 14 november 2018

In het strafdossier Maximus, OM Curaçao, ontbreekt tekstuele uitwerking van 78 sms’jes...

Sms'jes maanden voorafgaand aan moord op Helmin Wiels tussen Jamaloodin en Fonseca verstuurd

'Het OM heeft daarmee (bewust) geen volledig beeld geschetst van de waarheid'


In het dossier Maximus ontbreekt de tekstuele uitwerking van niet minder dan 78 sms’jes die, in de maanden voorafgaand op de moord op Helmin Wiels, tussen George Jamaloodin en Burney Fonseca zijn verstuurd. Dat stelt de verdediging van Jamaloodin, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 14 november 2018.

Namens cliënt heeft het verdedigingsteam het onderzoek ‘Making a Murderer’ ingesteld, waarbij voornamelijk onderzoek wordt verricht naar het sms-contact tussen de oud-minister van Financiën en Fonseca, die wordt gezien als de link tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders van de moord op Wiels op 5 mei 2013.

Voor het onderzoek is een privédetective ingehuurd - Elise Krielen van A Fondo Recherchebureau - die het dossier Maximus gaat analyseren en onderzoek gaat doen naar het bewijs.

Met betrekking tot de sms-berichten tussen Jamaloodin en Fonseca heeft zij het volgende vastgesteld. Op 30 april 2013 om 15.28 uur gaat een sms van Fonseca naar Jamaloodin: ‘Ruman, hoe gaat het nu met je gezondheid? Wanneer kan ik je zien, zodat ik kan beginnen met werken? Ruman, ik heb reeds mijn uniformen’.
Om 15.42 antwoordt Jamaloodin: ‘Kom bij mij thuis, zodat ik ze kan zien’.
Om 16.01 uur sms’t Fonseca: ‘Ja, ik ben er’.

Welgeteld zijn er volgens de verdediging 78 sms-berichten tussen Fonseca en Jamaloodin in de
maanden voorafgaand aan de moord niet tekstueel uitgewerkt. 'Al in een van de verhoren van
Jamaloodin gedurende het onderzoek constateren Jamaloodin en de verbalisanten dat er sms-berichten ontbreken. Jamaloodin geeft aan dat hij de voorgehouden sms-berichten niet begrijpt in die context',
zo stelt de verdediging.

'De verbalisanten vinden het bij nader inzien ook raar maar geven aan dat dit het enige is dat ze hebben gekregen. Het grote deel van de sms-berichten tussen Jamaloodin en Fonseca is dus niet aan het dossier toegevoegd. Het OM heeft daarmee (bewust) geen volledig beeld geschetst van de waarheid.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten