woensdag 14 november 2018

Het Rijk stelt op en voor Bonaire een ‘Programmamanager Bestuursakkoord’ aan

Programmamanager Bestuursakkoord gaat Bestuursakkoord 2018-2022 actief aansturen


Het Rijk stelt op en voor Bonaire een ‘Programmamanager Bestuursakkoord’ aan die zorg moet dragen voor een goede samenwerking en die de uitvoering van het Bestuursakkoord 2018-2022 actief aanstuurt, monitort en toeziet op de coördinatie en de voortgang van het programma. Dat staat in een vandaag, woensdag 14 november 2018, in Kralendijk te ondertekenen document ‘Bestuursakkoord gesloten tussen De Staat der Nederlanden en Het Openbaar Lichaam Bonaire, aldus het Antilliaans Dagblad, dat het concept in handen heeft.

Het lijkt de bedoeling, dat het vandaag worden ondertekend door de Nederlandse CDA-staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), gezaghebber Edison Rijna en de gedeputeerden Cecilia, Kroon en Martis.

Het Bestuurscollege zou in de voorbereiding met ‘Den Haag’ hebben opgetrokken, maar de Eilandsraad (lees: de oppositie) niet hebben betrokken. Die kwam hierover gisteravond in spoedvergadering bijeen.

In het Bestuursakkoord worden verschillende afspraken gemaakt die nadrukkelijk worden gekoppeld aan het opengaan dan wel op de knip gaan van de Nederlandse geldbeurs: indien de afspraken niet worden nagekomen en er ook geen oplossing gevonden wordt, kan de staatssecretaris van BZK besluiten om de verstrekking van middelen - in de vorm van personele inzet of financieel - per direct tot nader order stop te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten