woensdag 14 november 2018

Sinds 2017 controleert Fundashon Marshe illegale medicijnen in de Ronde Markt (Marshe), Curaçao

(Bron foto: New Winds Realty)
'Controles in samenwerking met deskundige inspecteurs, dat is nodig, want er is heel grijs gebied'


Fundashon Marshe is sinds 2017 structureel begonnen met de controle van illegale medicijnen in de Ronde Markt (Marshe). Deze controles gebeuren in samenwerking met de inspecteurs van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en van Gezondheidszorg, Milieu en Natuur (GMN). 

'De controles vinden soms op grote schaal plaats, maar er zijn ook kleinschalige controles die gericht zijn op specifieke ondernemers, indien er vermoedens zijn dat ze illegale medicijnen verkopen', zegt Roxanne de Leeuw, directrice van Fundashon Marshe, vandaag, woensdag 14 november 2018, in het Antilliaans Dagblad.

'We oefenen de controles uit in samenwerking met inspecteurs die over de nodige kennis beschikken van medicijnen en bovendien de bevoegdheid hebben om producten in beslag te nemen. Dat is echt nodig, want er is een heel grijs gebied. Laat ik een crème als voorbeeld nemen. Soms zijn het crèmes die alleen op recept worden afgegeven, dat heeft dan te maken met de ingrediënten of met merkbescherming van een farmaceutisch bedrijf. Crèmes zónder die specifieke bestanddelen mogen weer wél bij een drogist verkocht worden, of door een ander type winkel, zoals we in de Marshe hebben. Daarom is het belangrijk dat we die controles uit laten voeren door specialisten.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten