woensdag 14 november 2018

Directeur van Refineria di Kòrsou, Roderick van Kwartel, met verplichte vakantie gestuurd

Verplichte vakantie mogelijk vanwege poging tot omkoping door partij die deel uitmaakt van onderhandelingen partnerschap van raffinaderij


Terwijl de onderhandelingen voor het vinden van een partner voor een ‘early step in’ bij de Isla-raffinaderij en een strategische partner voor de lange termijn nog volop gaande zijn, is de directeur van overheidsbedrijf Refineria di Kòrsou (RdK) Roderick van Kwartel met verplichte vakantie gestuurd. Dat schrijft het AntilliaansDagblad vandaag, woensdag 14 november 2018, van verschillende welingelichte bronnen te hebben vernomen. 

De Raad van Commissarissen (RvC) zou het besluit voor de verplichte vakantie gisteren tijdens een spoedvergadering hebben genomen.

Van Kwartel laat weten toen nog niet officieel op de hoogte te zijn gesteld. Nader commentaar wilde de RdK-directeur lopende het onderzoek nog niet geven.

De verplichte vakantie zou verband houden met een poging tot omkoping door een partij die ook deel uitmaakt van de onderhandelingen voor het strategisch partnerschap van de Curaçaose raffinaderij.

Niet alleen Van Kwartel, maar ook enkele overige medewerkers bij RdK, al dan niet tijdelijk, zouden op een zijspoor worden gezet. Om welke personen het hierbij gaat, is vooralsnog onduidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten