donderdag 22 november 2018

Toerisme scoort goed op Curaçao in oktober

(Bron foto: eigen foto Suriname Mirror)
Stijging van 11 procent meer verblijfstoeristen


Oktober was voor het Curaçaose toerisme, met een stijging van 11 procent meer verblijfstoeristen, een zeer goede maand, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 22 november 2018.

Bovengemiddeld goed, want in de eerste tien maanden van dit jaar bedroeg de groei 6 procent. Beide voor Curaçao voornaamste toeristenmarkten - Nederland en de Verenigde Staten - presteerden opnieuw beter: in oktober kwamen er 12 procent meer Nederlandse toeristen, volgens het toeristenbureauCTB vooral in verband met de populaire herfstvakantie, en vanuit de VS bedroeg de toename 11 procent.

Van januari tot en met oktober registreerde CTB ook al dubbele groeicijfers uit beide landen: 11 procent vanuit het Europese deel van het Koninkrijk en maar liefst 18 procent vanuit de VS.

In absolute cijfers is Nederland verreweg de belangrijkste toeleverancier van bezoekers aan het eiland. Ruim vier op de tien verblijfstoeristen op Curaçao komt uit Nederland. De VS volgt op de tweede plaats met een aandeel van 15,2 procent. Duitsland levert 5,5 procent. Canada is goed voor bijna 5 procent van alle bezoekers. En Colombia 3,9 procent. Uit Colombia kwamen in oktober bijna twee keer zoveel gasten, namelijk 99 procent meer.

En het toeristenbureau registreerde 22 procent meer Brazilianen in oktober. Dat is mede het gevolg van meer vliegtuigstoelen van zowel Avianca als Copa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten